Παρασκήνιο

Τέμπη: Το Μαξίμου κάνει λόγο για σενάριο συνωμοσίας και «δήθεν» μπάζωμα

Τέμπη: Το Μαξίμου κάνει λόγο για σενάριο συνωμοσίας και «δήθεν» μπάζωμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το έγκλημα των Τεμπών γενικά και το “μπάζωμα’  στο σημείο του δυστυχήματος ειδικότερα. Γι΄ αυτό επιχειρεί να αμυνθεί με διαρροές,πράγμα που όμως, μετατρέπεται  σε προσβολή των 57 νεκρών , των επιζώντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και των οικογενειών των θυμάτων.

Συγκεκριμένα το Μαξίμου προχώρησε σε μια προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από την κοινωνική οργή για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη.

Κυβερνητικές πηγές με διαρροή σε ορισμένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για σενάριο συνωμοσίαςμικροπολιτική αξιοποίηση του πένθους και της οργής των συγγενών των θυμάτων και για δήθεν «μπάζωμα».

Συγκεκριμένα η διαρροή από το Μαξίμου αναφέρει:

«Ένα σενάριο συνωμοσίας εξυφαίνεται τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί για μικροπολιτικούς λόγους το βαρύ πένθος και η δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένα αφήγημα που δείχνει ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα είναι διατεθειμένα να υιοθετήσουν ακραία σενάρια που διακινούνται προκειμένου να δημιουργήσουν, για πολλοστή φορά, μια εικόνα συγκάλυψης. Ο λόγος για τα σενάρια περί “μπαζώματος” του σημείου του τραγικού δυστυχήματος με δήθεν άνωθεν πολιτική εντολή».

Σύμφωνα με την κυβερνητική διαρροή και όσον αναφορά το μπάζωμα και ποιος έχει την ευθύνη για τις ενέργειες που έγιναν και που καταγγέλλονται από εμπειρογνώμονες ως εγκληματικές, το Μαξίμου υποστηρίζει:

Κανένας από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους αλλά και τον ίδιο τον πρώην περιφερειάρχη δεν θέτουν θέμα εντολής για τις ενέργειες που έγιναν

-Οι ενέργειες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων που ισχύουν και τα οποία ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο συρμών στην περιοχή των Τεμπών με μοναδικό γνώμονα την έρευνα, τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων στα νοσοκομεία.

Το δήθεν «μπάζωμα» που επικαλούνται ανοιχτά πλέον εκπρόσωποι κομμάτων έχει εξηγηθεί από την πρώτη στιγμή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X