Παρασκήνιο

Το κόλπο του Γιώργου Καρατζαφέρη με το Ευρωκοινοβούλιο

Το κόλπο του Γιώργου Καρατζαφέρη με το Ευρωκοινοβούλιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ερώτημα είναι απλό. Τι θέλει ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ανακοίνωσε «αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές», με δικό του κόμμα, δικά του ψηφοδέλτια, δικούς του υποψηφίους; Η απάντηση είναι σίγουρα σύνθετη.

Γιατί η ανακοίνωση του είναι ηρωική και παράτολμη. Βλέπετε ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον καλύτερο πρωθυπουργό του αιώνα! Θα συγκρουστεί λοιπόν με έναν τέτοιο πολιτικό ογκόλιθο;

Υπάρχει όμως άλλο ένα λεπτό σημείο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο μέγας ευεργέτης του Γιώργου Καρατζαφέρη. Είναι ο άνθρωπος που κυριολεκτικά τον έσωσε από μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Όπως είθισται να λέμε, τον «καθάρισε». Με την καλή έννοια.

Είναι δυνατόν τώρα ο ευεργετημένος να στραφεί κατά του ευεργέτη του; Ειδικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μόνον «αχάριστος» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Παρά λοιπόν την ανακοίνωση του, το πιθανότερο είναι να κάνει μία από τις γνωστές πολιτικές πιρουέτες του, ευελπιστώντας ότι ο Κυριάκος θα τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο που άλλωστε θα είναι πάλι με σταυρό.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο «θρύλος της κυβίστησης», διέδιδε ότι ο Κυριάκος θα τον έβαζε και σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας, στις πρόσφατες εκλογές… Εντέλει, έμεινε στους ύμνους για τον «πρωθυπουργό του αιώνα»…

Λέτε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν, Δ. να είναι ο στόχος και ο Γιώργος, ο τιτάνας Γιώργος, να χρησιμοποιεί την αυτόνομη κάθοδο ως μέσο πίεσης; Εκτός κι αν ζήλεψαν τη δόξα τόσων αρχηγών μικρών κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή και προβλέπει πως θα μπουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Οπότε γιατί αυτοί και όχι αυτός; Ιδωμεν γιατί ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είναι κανένα χαϊβάνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X