Παρασκήνιο

Το Μαξίμου φοβάται το κόμμα…Novartis

Το Μαξίμου φοβάται το κόμμα…Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θορυβημένοι εμφανίζονται οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς όπως υποστηρίζουν ο πρώην  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε απευθείας συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρούν δηλαδή ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου όχι μόνο να μένουν στην επικαιρότητα αλλά να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα καταφέρει στις εκλογές.

Γι αυτό άλλωστε και οι δύο αναφέρθηκαν στα ζητήματα  της πανδημίας –κάνοντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης- αλλά και στα εθνικά  θέματα.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν για κόμμα Novartis καθώς όπως λένε τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τους ενώνει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους εμφάνισε ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι  πρόθεση των  δύο πρώην προέδρων είναι να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που μετεκλογικά η ΝΔ αναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να προταθεί ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής ο Βαγγέλης Βενιζέλος .

Στην πραγματικότητα λένε ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη αυτός που θα κυβερνάει είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ . Σχέσεις οι οποίες έχουν μείνει αδιατάρακτες εδώ και χρόνια.

Φυσικά από το σενάριο αυτό δεν λείπει και το τρίτο μέλος της υπόθεσης της Novartis, που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όσοι διακινούν το σενάριο αυτό λένε ότι τυχόν εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά στην περίπτωση που η ΝΔ στις εκλογές αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα.

Όλα αυτά ωστόσο δείχνουν ένα πράγμα. Ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται την ανάσα του Αντώνη Σαμαρά πάνω από το κεφάλι τους, καθώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι  ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την φιλοδοξία του να επανέλθει στα πολιτικά δρώμενα μέσα από κάποιο ρόλο.

Από την στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός  δεν τον πρότεινε γα Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παλαιά έχθρα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει αναζωπυρωθεί με αποτέλεσμα τις ηχηρές διαφοροποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά σε πολλά θέματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X