Παρασκήνιο

Το βατερλώ του Μητσοτάκη και της Κεραμέως στη Βουλή

Το βατερλώ του Μητσοτάκη και της Κεραμέως στη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αδιάβαστος χωρίς στοιχεία και επιχειρήματα εμφανίστηκε στην Βουλή για την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός έμοιαζε κακόκεφος, προβληματισμένος και μάλλον αδιάφορος από την όλη διαδικασία. Ίσως και να είχε μάθει τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε η συνέντευξη του  στον ΣΚΑΙ – όπου για πρώτη  φορά μετά από καιρό ο σταθμός του Φαλήρου έκανε μονοψήφια νούμερα στα νεανικά κοινά-  και γι αυτό να ήταν έτσι.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός ενώ βάση του κανονισμού της Βουλής είχε το δικαίωμα να απαντήσει στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα ,  αυτός επέλεξε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένος με στοιχεία που αποδείκνυαν ότι 24.000 μαθητές θα μείνουν εκτός των ΑΕΙ καθώς η κυβέρνηση θέλει να τους κάνει «δώρο» στα ιδιωτικά Κολλέγια .

Ενδιαφέρον πάντως είχε και  ο διάλογος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποψηφίων των Εσπερινών Λυκείων αλλά και των ΕΠΑΛ.

Ο Αλέξης ΤΣίπρας ρώτησε  τον πρωθυπουργό εάν  συμφωνεί με τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια. Ο   Κυριάκος Μητσοτάκης  απάντησε  εκτός μικροφώνου αρνητικά, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τον πλησίασε και του είπε κάτι στο αυτί.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς έκπληκτος του είπε :«Μα αυτό κάνετε με το νομοσχέδιο και την ελάχιστη βάση εισαγωγής.  Δεν ξέρετε ούτε τι φέρνετε στη Βουλή ούτε τι ψηφίζετε». Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στιγμή που δε συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, να προχωρήσει στην αλλαγή της.

Το δεύτερο αξιοπρόσεκτο γεγονός είχε να κάνει με την ίδια την υπουργό Παιδείας η οποία εμφανίστηκε να αμφισβητεί τον αριθμό των 24.000 μαθητών που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ποιος είναι ο αριθμός με βάση τις δικές σας  εκτιμήσεις» ρώτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την  Νίκη Κεραμέως  για να λάβει την απάντηση ότι «δεν ξέρει».

Σχολιάζοντας την απάντηση της υπουργού Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας την κατηγόρησε  για «κουτοπονηριά» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να  νομοθετεί χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες των ρυθμίσεων που προωθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X