Παρασκήνιο

Υπόγεια οργή στη ΝΔ κατά Μητσοτάκη για τον Σταύρο Μπένο και η τύχη Χρυσοχοΐδη

Υπόγεια οργή στη ΝΔ κατά Μητσοτάκη για τον Σταύρο Μπένο και η τύχη Χρυσοχοΐδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού –επί ΠΑΣΟΚ – Σταύρου Μπένου στην θέση του επικεφαλής  της επιτροπής ανασυγκρότησης της Ευβοίας μπορεί να έγινε για ουσιαστικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους , στην ΝΔ πάντως γίνεται χαμός.

Όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι αδιανόητο να επιλέγεται και πάλι ένα πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  για να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αναξιοποίητα στελέχη της ΝΔ , τα οποία είναι και νεώτερα σε ηλικία και αρκετοί από αυτούς πιο εξειδικευμένοι  για το συγκεκριμένο έργο.

Αυτό ωστόσο που παραβλέπουν όλοι  όσοι  διαμαρτύρονται είναι ότι η Εύβοια παραδοσιακά είναι μια περιοχή με προοδευτικούς ψηφοφόρους. Στο παρελθόν άλλωστε αποτελούσε ένα από τα προπύργια του ΠΑΣΟΚ..

Έτσι πονηρά σκεπτόμενος για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός προτίμησε να βάλει ένα πρώην στέλεχος του Κινήματος, στενό συνεργάτη του Γιώργου Γεννηματά, αφού όπως φαίνεται στέλεχος της ΝΔ πολύ δύσκολα θα μπορούσε να πλησιάσει στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός είναι να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους  και εξοργισμένους ψηφοφόρους να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας στην περιοχή που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα ένα πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα πάντως φουντώνουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  μπορεί να πληρώσει το μάρμαρο των πυρκαγιών .

Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ωστόσο ότι στην συγκεκριμένη φάση δεν αναμένεται να υπάρξει αντικατάσταση πολιτικού προσώπου καθώς ο πρωθυπουργός δεν θέλει να προσωποποιήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι οποίες αλλαγές θα γίνουν στον επερχόμενο ανασχηματισμό ο οποίος όπως φαίνεται δεν θα αργήσει πολύ.

 Δεν ισχύει το ίδιο πάντως με τον   Διοικητή της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη , τον οποίο ενώ είχε ξαποστείλει στο πυρ το εξώτερο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ιστορία με το Μάτι, στην συνέχεια η ΝΔ  τον αναβάθμισε σε διοικητή  .

Οι πληροφορίες λένε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα -και παρά τις ευχαριστίες   του Διοικητή της πυροσβεστικής ο κ. Κολοκούρη  στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου – θα βρεθεί εκτός …

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X