Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αντεπίθεση με αιχμή την κοινωνική ατζέντα – Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα Κυριακή ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Αντεπίθεση με αιχμή την κοινωνική ατζέντα – Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα Κυριακή ο Ανδρουλάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανδρουλάκης: Οι τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια, οι εξαγγελίες Ανδρουλάκη για το ΕΣΥ και η επιστολική ψήφος
«Καλούμε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν αυτές τις τροπολογίες γιατί δίνουν λύση, προοπτική και ελπίδα και σταματάει ο εκβιασμός των funds εις βάρος της ελληνικής οικονομίας» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή.

Στο περιεχόμενο της ομιλίας του αναφερόταν στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια που είχαν κατατεθεί νωρίτερα και διακόπηκε για λίγα δευτερόλεπτα από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματος, που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας.

Οι τέσσερις τροπολογίες που κατατέθηκαν αφορούν τις 120 δόσεις, την προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων, την προστασία της κύριας κατοικίας, καθώς επίσης και την προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Δηλωτικό στοιχείο της σημασίας που έχει για το ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί το γεγονός πως πρώτος έβαλε την υπογραφή του ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και στη συνέχεια υπέγραψε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα.

Με τις προτάσεις αυτές, σε συνδυασμό με ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων που έχουν ετοιμάσει στη Χαριλάου Τρικούπη, σκοπεύουν να αναδείξουν την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε μία σειρά από θέματα αποδημώντας παράλληλα την μεταρρυθμιστική της ατζέντα.

Στο πλευρό της κοινωνίας

Στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν ιδιαίτερη βάση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στην στήριξη των ευάλωτων και των αδυνάμων. Υγεία, παιδεία, ακρίβεια και κόστος στέγασης αποτελούν πεδίο σύγκρουσης με τα στελέχη της κυβέρνησης.

Όπως μετέφερε κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη «σε αυτά τα θέματα υπάρχουν έτοιμες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ θα επικοινωνήσει αυτές τις θέσεις με σκοπό να εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να τις υιοθετήσει, ώστε να ανακουφίσει εκείνους που πλήττονται από το μείγμα λανθασμένης πολιτικής που ακολουθεί. Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι στα κλειστά γραφεία της εξουσίας, εμείς είμαστε δίπλα στους πολίτες, γιατί η στρατηγική μας είναι ο προγραμματικός, κοινωνικός διάλογος σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε εργασιακό χώρο» κατέληξε.

Δέσμη 8 παρεμβάσεων για την αναγέννηση του ΕΣΥ

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Κρήτη τη δέσμη οκτώ παρεμβάσεων για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ευρωπαϊκή ένωση, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και μίλησε για απαξίωση του Ε.Σ.Υ. υπογραμμίζοντας η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα σημείωσε ότι τέσσερα από τα οχτώ νοσοκομεία της Κρήτης έχουν πληρότητα κάτω του 50%, με τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να θέτουν τη λειτουργία τους υπό αμφισβήτηση.

Στη Δαδιά την Κυριακή ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη, στην ακριτική περιοχή που επλήγη το καλοκαίρι από την καταστροφική φωτιά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρευρεθεί σε θεματική εκδήλωση για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και θα παρουσιάσει την πρόταση του για την ανασυγκρότηση του οικοσυστήματος της Δαδιάς, μεγάλο μέρος του οποίου έγινε στάχτη στη φωτιά του Αυγούστου.

Επόμενος σταθμός θα είναι την επόμενη εβδομάδα η Θεσσαλία. Διευρυμένα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενα από όλους τους αρμόδιους τομεάρχες, βουλής και κόμματος, θα πραγματοποιήσουν τριήμερη αυτοψία 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου στις περιοχές που επλήγησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη φονική κακοκαιρία Ντάνιελ. Εκεί θα διαπιστώσουν διά ζώσης εάν και κατά πόσο έγιναν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή.

Αυτές οι δράσεις θα προστεθούν στις προηγούμενες που έγιναν. Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως εκδηλώσεις όπως αυτή για την Παιδεία που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα κι εκείνη για την υγεία στις νησιωτικές περιοχές που έγινε στη Νάξο, έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ κι ακούστηκαν οι φωνές των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους κι αυτός είναι ένας από τους στόχους της καμπάνιας αυτής.

Ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος

Όσο βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές και όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, τόσο αυξάνονται τα ονόματα που φτάνουν στη Χαρίλαου Τρικούπη για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια που θα καταρτιστούν. Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ δεν ασχολούνται με την ονοματολογία. Αυτά θα τα αποφασίσει η επιτροπή που θα συσταθεί. Ασχολούνται με την ουσία, όπως λένε και αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλα έλεγε τον Ιούλιο για την επιστολική ψήφο και άλλα έκανε. Κάνουν λόγο για παλινωδίες και αιφνιδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης σε ένα ευαίσθητο θέμα και τονίζουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι θετικοί στο να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα περιμένουν όμως να δουν θεσμικά τις διαδικαστικές εγγυήσεις που συνοδεύουν την πρόταση αυτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X