Πολιτική

«Πληρωμένη» απάντηση Κολυδά στον Οικονόμου: Όλοι ήξεραν τι θα επακολουθούσε

«Πληρωμένη» απάντηση Κολυδά στον Οικονόμου: Όλοι ήξεραν τι θα επακολουθούσε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τόσο στον ΣΚΑΙ το πρωί όσο και στο MEGA το απόγευμα, ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην ΕΜΥ. Τον «άδειασε» ο Γιάννης Καλλιάνος και στη συνέχεια ήταν η σειρά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο ήταν πιο έντονο και ότι οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω στην ώρα που θα ξεκινούσε. Αλλά… αυτό δεν πήγε καθόλου καλά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!

«Ως επιστήμονας αισθάνομαι ότι έχω την τυπική αλλά και ηθική υποχρέωση να εκθέσω κάποια δεδομένα που σχετίζονται με την πρόσφατη κακοκαιρία. Η συγκεκριμένη κακοκαιρία με την ονομασία «Ελπίς», χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο φαινόμενο, δόθηκε κόκκινος συναγερμός και από πλευράς της ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια» ανέφερε ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Για το λόγο της επικινδυνότητας του φαινομένου εκδόθηκε αντίστοιχο Δελτίο Προειδοποίησης, πολλές ημέρες πριν, περιλαμβάνοντας και τα δυο κύματα όπου διευκρινίζονταν ότι το δεύτερο κύμα θα είναι το εντονότερο», πρόσθεσε.

«Σχετικά με τη χρονική έναρξη της κακοκαιρίας οι προγνώσεις της ΕΜΥ ήταν ακριβείς, τόσο στις επίσημες προγνώσεις στην ιστοσελίδα της, όσο και στις σχετικές συσκέψεις στη ΓΓΠΠ, όπου μετείχα και, φυσικά δεν εκπροσωπούσα τον εαυτό μου, αλλά ολόκληρη την ΕΜΥ ως υπηρεσία. Στην προχθεσινή σύσκεψη, μελετώντας online τα δεδομένα, τα οποία προέβαλα και σε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισα ότι η κακοκαιρία στην Αττική τελικώς θα ξεκίναγε νωρίτερα, από ό,τι έδειχναν τα πρώτα στοιχεία που αρχικά τους είχα παρουσιάσει. Συνεπώς όλοι είχαν εικόνα του τι θα επακολουθούσε», σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ «καρφώνοντας» τον Γιάννη Οικονόμου.

Και κατέληξε με μια αιχμή: «Η αρμοδιότητα μελέτης των φαινομένων ανήκει στους επιστήμονες και η προστασία του πολίτη στο κράτος»…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X