Πολιτική

Ποιοι έριξαν τη ΛΑΡΚΟ στα βράχια

Ποιοι έριξαν τη ΛΑΡΚΟ στα βράχια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και όχι μόνο οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα μείνουν άνεργοι, αλλά θα μείνουν κι άστεγοι, αφού τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν και τον οικισμό.

Τι οδήγησε όμως σε αυτή την εξέλιξη; Στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στην ανεργία και το ξεσπίτωμα χιλιάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους;

Υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν από τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και ευθύνονται που έπεσε στα βράχια. Άνθρωποι των οποίων οι συγγενείς βρίσκονται τώρα στην κυβέρνηση…

Η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση της οποίας κλείνει σήμερα τη ΛΑΡΚΟ και πετά στο δρόμο περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, έχει τεράστιες ευθύνες για τη δραματική εξέλιξη.

Πίσω στο 2008

Την κακοδιαχείριση και το πελατειακό κράτος επί Νέας Δημοκρατίας στη ΛΑΡΚΟ είχε καταγγείλει το 2017 ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Ήταν 22 Φεβρουαρίου του 2008 όταν ο πατέρας του Κώστα Σκρέκα, του νυ υπουργού Περιβάλλοντος και ενός εκ των τριών που ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους τον ξαφνικό θάνατο της ΛΑΡΚΟ, είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της εταιρίας. Η αμοιβή του, τότε, ήταν 7.000 ευρώ, αλλά εκείνος, την αναπροσάρμοσε στα 9.000 ευρώ, με αναδρομική ισχύ!

Στις 2 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, ο πατέρας Σκρέκας κάνει μια πρόσληψη: προσλαμβάνει Ειρήνη Καραγκούνη-Σκρέκα. Δηλαδή τη νύφη του, σύζυγο του Κώστα Σκρέκα, νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κυρία Σκρέκα προσλήφθηκε αμέσως ως υποδιευθύντρια, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, με τακτικές αποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ, ξεπερνώντας τους παλαιότερους διπλωματούχους μηχανικούς.

Οι προσλήψεις… ημετέρων δεν σταμάτησαν εκεί. Ο πατήρ Σκρέκας, στις 13 Μαρτίου του 2008, προσλαμβάνει και το συμπέθερό του, τον πατέρα δηλαδή της νύφης του, Βασίλειο Καραγκούνη, ως διευθυντή ασφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος Ταξίαρχος της Χωροφυλακής.

Την ίδια περίοδο, προσλαμβάνεται και η κόρη του υφυπουργού Τουρισμού κ. Λιάσκου (βουλευτή Ευβοίας), με σκοπό τη συγγραφή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ, η οποία… δεν γράφτηκε ποτέ.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρία καταγράφει μεγάλες ζημιές.

Οι πελατειακές εξυπηρετήσεις δεν γίνονταν μόνο επί κυβέρνησης Καραμανλή. Γίνονταν και επί Σαμαρά. Όπως είχε αποκαλύψει στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης, την περίοδο 2013-14, όταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν ο Χρήστος Σταϊκούρας (νυν υπουργός Οικονομικών), ο οποίος εκλέγεται στη Φθιώτιδα, 132 εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ παίρνουν προαγωγή και γίνονται 252 προσλήψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X