Πολιτική

Το σχέδιο νόμου για την Εθνοφυλακή – Τι περιλαμβάνει

Το σχέδιο νόμου για την Εθνοφυλακή – Τι περιλαμβάνει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην δημόσια σφαίρα για τις προτεινόμενες αλλαγές στον ισχόντα νόμο για την Εθνοφυλακή. Παρά το γεγονός το 2017 είχε ονομαστεί ως έτος “Εφεδρείας και Εθνοφυλακής” το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο είναι βέβαιο ότι χρήζει εκσυγχρονισμού, καθώς ο νόμος έχει ψηφιστεί το 1982 και δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο προεδρικό διάταγμα για την εφαρμογή του.

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σχετικά με την εθνοφυλακή είναι πολλά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των σημερινών εθνοφυλάκων σε ασκήσεις, ιδιαίτερα σε Έβρο και νησιά, κυμμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που θα πρέπει όλους να μας προβληματίσει.

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr  περιλαμβάνει σημεία τα οποία εκτιμάται ότι θα επιφέρουν βελτιώσεις.

Ωστόσο ένα από τα “αγκάθια” του είναι η συμμετοχή του γυναικείου προσπωικού στην Εθνοφυλακή, καθώς αυτό προκαλεί αντιδράσεις, όχι μόνο επειδή παραπέμπει ευθέως στο ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών, αλλά και επειδή είναι αρκετοί οι έφεδροι που διαμαρτύρονται ότι δεν εκπαιδεύονται όσο θα επιθυμούσαν, και βλέπουν να δίνεται προτεραιότητα στην ένταξη γυναικών στην εθνοφυλακή, χωρίς να είναι προϋπόθεση η ολοκλήρωση στρατιωτικής θητείας.

Πέραν αυτού του σημείου,  δείτε τι αλλαγές φέρνει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, στο Armyvoice.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X