Πολιτική

Σκάνδαλο Novartis: Εξι πολιτικοί επιμένουν να βγάλουν την κουκούλα από τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σκάνδαλο Novartis: Εξι πολιτικοί επιμένουν να βγάλουν την κουκούλα από τους προστατευόμενους μάρτυρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πολιτικοί που έχουν απαλλαγεί και άλλοι τρεις που ακόμα είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis και κάνει έρευνες η Δικαιοσύνη, ζητούν με υπόμνημά τους να  αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους δύο μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες “Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”.

Οι τρεις πολιτικοί των οποίων η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας και οι τρεις των οποίων η υπόθεση παραμένει ανοιχτή είναι η Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθυμίζεται ότι στον Ανδρέα Λοβέρδο, που τώρα διεκδικεί την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται στην αίτηση των πολιτικών προσώπων είναι πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι και οι μοναδικοί που τους κατήγγειλαν και η δικαιοσύνη οφείλει να τους εξετάσει «ενώπιος ενωπίω».

«Μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αίτηση, ενώ τις προσεχείς ημέρες για το θέμα αυτό θα υποβληθεί πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο και από την εισαγγελέα ( αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) Βασιλική Θεοδώρου ενώ οριστικά θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Ολόκληρο το υπόμνημα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X