Θέμα

Σκάνδαλο Novartis: Ο Ιωάννης Αγγελής είχε “καρφώσει” τον πρώην υπουργό αποκαλύπτοντας το όνομα

Σκάνδαλο Novartis: Ο Ιωάννης Αγγελής είχε “καρφώσει” τον πρώην υπουργό αποκαλύπτοντας το όνομα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν ψάχνετε να βρείτε τον πρώην υπουργό για τον οποίο οι Αμερικανοί έδιναν τα στοιχεία, που αρνήθηκε να πάρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής (για την πράξη αυτή του ασκήθηκε ποινική δίωξη), θα σας πούμε πως τον είχε “καρφώσει”  ο ίδιος. Ο eretikos.gr είχε στις 16 Ιουνίου 2019 δημοσιεύσει ένα πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον Ιωάννη Αγγελή και τον Ελληνα πολιτικό ο οποίος σύμφωνα με το FBI είχε ύποπτο λογαριασμό στην Ελβετία. Λογαριασμό μέσω του οποίου, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί διακινήθηκε χρήμα της Novartis.

Στην εμπιστευτική αναφορά του Ιωάννη Αγγελή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που είχε κάνει μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές του 2019 και δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Documento αναφέρεται χαρακτηριστικά: « Σε σχέση με τη διαρροή της συζήτησης προς τα ΜΜΕ, που έγινε κατά τη συνάντηση της Βιέννης. Οπως αναγράφω στην αρχική αναφορά μου, είναι αληθές ότι, πράγματι έγινε αναφορά για συγκεκριμένο πρόσωπο και ειδικότερα για τον κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, στο βαθμό και με τον τρόπο που αναφέρω στην αρχική αναφορά μου. Συγκεκριμένα στην αρχική από 7-1-2019 αναφορά μου, αφού πρώτα περιγράφω, τις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε δήθεν δικαστική συνδρομή, αναγράφω (κατά λέξη) ότι «…έγινε πράγματι συζήτηση για συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της «Αμερικανικής πλευράς» μας ανέφεραν ότι, συγγενικό πρόσωπο  αυτού του πολιτικού χρησιμοποιεί λογαριασμό στις ΗΠΑ, ο οποίος (λογαριασμός)…»

Το υπόλοιπο κείμενο δεν φαινόταν ολοκληρωμένο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Documento.

Οπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει η ουσία, η οποία είναι η ύπαρξη πληροφοριών για λογαριασμό Ελληνα πολιτικού στην Ελβετία. Υπάρχει και η νομική διαδικασία για την παραλαβή αυτών των πληροφοριών. Τη διαδικασία οφείλουν να βρουν οι δικαστές και να προχωρήσουν στο έργο τους, γράφαμε τον Ιούνιο 2019 και τώρα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ιωάννη Αγγελή για άρνηση παραλαβής στοιχείων από τους Αμερικανούς.

Στο ρεπορτάζ εκείνης της εποχής γράφαμε επίσης ότι ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για την απονομή δικαιοσύνης. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αυστηρή αρμοδιότητα των δικαστών, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, η αντιπαράθεση του Ιωάννη Αγγελή με την Ελένη Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς διαφθοράς είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Κι΄ αυτό γιατί θα τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος όχι μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά και του πολιτικού συστήματος. Και όπως φαίνεται από την άσκηση της ποινικής δίωξης η ελληνική Δικαιοσύνη προς το παρόν θεωρεί πως ο Ιωάννης Αγγελής δεν έδρασε όπως όφειλε.

 

Δείτε το κείμενο από την αναφορά του Ιωάννη Αγγελή στην Ξένη Δημητρίου

Φωτογραφία από την αναφορά Αγγελή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento

Σκάνδαλο Novartis: Ποινική δίωξη για Αγγελή-Δικαίωση Τουλουπάκη-Κατάρρευση της σκευωρίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X