Επιλογές

Στα άκρα Καμμένος-Κοτζιάς: Μιλά για πόλεμο ο υπουργός Άμυνας

Στα άκρα Καμμένος-Κοτζιάς: Μιλά για πόλεμο ο υπουργός Άμυνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» είναι πλέον η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά. Έξω φρενών εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας, με αφορμή συνέντευξη του τέως υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανήρτησε ένα αινιγματικό tweet το απόγευμα του Σαββάτου, στο οποίο ανέφερε:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.
Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος το Σάββατο αποφάσισε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Το tweet του κ. Καμμένου ήρθε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κοτζιάς στον News 24/7, στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως κάποιοι βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

Τι είπε ο Κοτζιάς στην συνέντευξή του:

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια.

Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Ο Πάνος Καμμένος με το προαναφερθέν tweet ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον κ. Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι σχεδίαζε την αποστασία βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος όχι απλώς με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με την κυβέρνηση

Ενώ φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία και ενόψει της εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Καμμένος: Δεν θα κάτσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του Κοτζιά

Σε νέα ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας αποκάλεσε ξανά «ολετήρα» τον Νίκο Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων.

Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Κοτζιάς κατά Καμμένου: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ, είναι το άκρον άωτον»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X