Πολιτική

Στα κάγκελα το Μαξίμου με Σαμαρά -Άδωνις για μετανάστες: Όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψηφίσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης χαιρετάει και φεύγει

Στα κάγκελα το Μαξίμου με Σαμαρά -Άδωνις για μετανάστες: Όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψηφίσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης χαιρετάει και φεύγει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη Βουλή η τροπολογία για τους μετανάστες – Στα κάγκελα το Μαξίμου με Σαμαρά – Το Μαξίμου σκέφτεται να επιβάλει κομματική πειθαρχία
Εξαιρετικά επιθετικός προς τους γαλάζιους βουλευτές που διαφωνούν με την τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών που συζητείται σήμερα (19/12) στη Βουλή εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας, που εισηγείται και θα υποστηρίξει την τροπολογία στη Βουλή, έριξε το γάντι στους βουλευτές της ΝΔ που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά και κάνουν λόγο για οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από τη σκληρή ατζέντα κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μια κεντρική πολιτική της κυβερνήσεως. Όταν είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις τη δικιά σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες», είπε μιλώντας στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας έσπευσε, βέβαια, να εξαιρέσει τον Αντώνη Σαμαρά από την έξοδο από τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά πρώην αρχηγός της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός και άρα «έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας».

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου επικρατεί σκεπτικισμός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να επιβληθεί κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο έχει ενταχθεί και η νομιμοποίηση μεταναστών, προκειμένου να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια από βουλευτές της ΝΔ που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο Μαξίμου προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν και τη στάση του πρώην πρωθυπουργού καθώς δεν ξέρουν εάν θα εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του με την τροπολογία απέχοντας από την ψηφοφορία ή θα το τραβήξει στα άκρα καταψηφίζοντας την επίμαχη τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X