Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης από Καλάβρυτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Θέμα αρχής- Θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση αν τις διεκδικήσει

Στέφανος Κασσελάκης από Καλάβρυτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Θέμα αρχής- Θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση αν τις διεκδικήσει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης στο Τόπο Εκτέλεσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε δηλώσεις στις κάμερες, κάνοντας αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις. Όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση θα βοηθήσει την κυβέρνηση εφόσον επιδιώξει να τις διεκδικήσει.

 

«Σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο τόπο, τον ιερό τόπο, πριν από 80 χρόνια έχασαν τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι, οικογένειες, απόγονοι που δεν ήρθαν ποτέ σε αυτόν τον τόπο, στην ιστορία του.

Όλοι εμείς που είμαστε στην πολιτεία και επισκεπτόμαστε εδώ αυτή την ημέρα, έχουμε μία τεράστια ευθύνη να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν και ο Μανώλης Γλέζος» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

 

«Για να τον παραφράσω, ακόμα και αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής. Είμαι πολύ συγκινημένος, πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση.

Θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη στο μέλλον αυτού του τόπου.

 

Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούν όλους τους μαρτυρικούς τόπους από τα κατοχικά χρόνια και να υποστηρίξουν μία καλύτερη Ελλάδα από εδώ και πέρα με λιγότερη διχόνοια. Χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σαν χώρα. Ας εμπνευστούμε από τα Καλάβρυτα σήμερα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X