Πολιτική

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο Σκάνδαλο με τα ΑΦΜ των Funds με τα κόκκινα δάνεια

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο Σκάνδαλο με τα ΑΦΜ των Funds με τα κόκκινα δάνεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η Χριστιάνα Καραμανλή και το ΧΡΙ.Κ.Ε. με αφορμή το νέο σκάνδαλο με τα ΑΦΜ των Funds με τα κόκκινα δάνεια! Το περιεχόμενο της ενυπόγραφης καταγγελίας από τον έμπειρο Κοινοβουλευτικό Νίκο Νικολόπουλο, κοινοποιείται παντού ώστε να το μάθουν όλα τα κόμματα της ΕΥΡΩΠΗΣ, οι ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, καθώς και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί.

Η Ψηφιακή Εκπρόσωπος Τύπου του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Χριστιάνα Καραμανλή, θα τους ενημερώσει σε τέσσερις γλώσσες ώστε να αντιληφθούν καλά, το μείζον θέμα και αναλόγως να πράξουν:

Συγκεκριμένα,

Η Ψηφιακή Εκπρόσωπος Τύπου του ΧΡΙ.Κ.Ε., Χριστιάνα Καραμανλή, απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας στο «φως» ένα ακόμη τεράστιο τραπεζικό Σκάνδαλο!

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: 

«Οι ελληνικές τράπεζες και τα ξένα funds υπέγραψαν και μετέγραψαν στο ενεχυροφυλακείο συμβάσεις μεταβίβασης δανείων ύψους 80 περίπου δις ευρώ, χωρίς τα ξένα funds να έχουν προηγουμένως λάβει, από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ελληνικούς αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, όπως απαιτείται από την ελληνική φορολογική νομοθεσία σ’ όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις αλλοδαπών φυσικών και νομικών προσώπων που προβαίνουν σε πάσης φύσης αγοραπωλησίες στην Ελλάδα, οι οποίες χρήζουν μεταγραφής σε δημόσιο μητρώο, όπως πχ, οι αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων κ.ο.κ.. Ακόμη δε περισσότερο, την στιγμή που σήμερα στην χώρα μας είναι υποχρεωτική η απόδοση ΑΦΜ μέχρι και σε ανήλικα παιδιά».

«Το νέο αυτό φορολογικό Σκάνδαλο των 80 δις ευρώ», επισημαίνει η Χριστιάνα Καραμανλή, «αθροιζόμενο στην φοροαποφυγή των 14  φοροαπαλλαγών που η ελληνική πολιτεία εξασφάλισε για τον σκοπό αυτό στις ελληνικές τράπεζες και τα συγκεκριμένα αυτά funds με το Ν 3156/2003 και την αναβαλλόμενη φορολογία, οδηγεί σήμερα την τραπεζική φορολογική ασυλία στα 150 δις ευρώ, δηλαδή πάνω από το 70% του ΑΕΠ».

Επίσης, η Χριστιάνα Καραμανλή διευκρίνισε στο μήνυμά της, ότι: 

«επειδή το συγκεκριμένο αυτό ζήτημα αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, εξουσιοδοτήθηκα από τον Πρόεδρο του ΧΡΙ.Κ.Ε., Νίκο Νικολόπουλο, να το καταγγείλω σε όλες τις αρμόδιες Εθνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές, με πρώτη την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που εδρεύει πλέον και στην Αθήνα».

 

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο π. Υφυπουργός, π. Βουλευτής και νυν Πρόεδρος του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Εν κατακλείδι ένα μένει να υπογραμμιστεί:  …Ευτυχώς που υπάρχουν οι ψηφιακοί πολιτικοί για να κάνουν την δουλειά που αρνούνται να κάνουν οι πραγματικοί. Καθώς, ειδικά όταν πρόκειται για το τραπεζικό σύστημα, δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη, αφού τόσο οι ίδιοι, όσο και τα κόμματά τους, είναι θαλασσοδανεισμένοι κι έτσι, όμηροι…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X