Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ των υποκλοπών καταγγέλλει τον Κασσελάκη ότι δεν σέβεται την κοινοβουλευτική Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ των υποκλοπών καταγγέλλει τον Κασσελάκη ότι δεν σέβεται την κοινοβουλευτική Δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτωπο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης με το «καλημέρα» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το «φυτίλι» της σκληρής αντιπαράθεσης άναψαν το «κομπρεμί» μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, αλλά και η μαθηματική ερμηνεία του Κώστα Τασούλα περί της πλειοψηφίας 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τις κομβικές αλλαγές σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ.

Στο δριμύ κατηγορώ του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη για τις προκλητικές «γαλάζιες» μεθοδεύσεις εντός του κοινοβουλευτικού τερέν η κυβέρνηση επέλεξε τις αμήχανες απαντήσεις και να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Η πλευρά της ΝΔ, ωστόσο, «πιάστηκε», μια ημέρα αργότερα, από μια ανάρτηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα social media με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να θέτει το ερώτημα στο μπρίφινγκ: «Τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;». Σηκώνοντας το «γάντι» ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως «η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. τηΣ ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συννενόηση».

Στο βίντεο, το οποίο τσίγκλησε το «γαλάζιο»… κοινοβουλευτικό «νεύρο», εμφανιζόταν ο Στέφανος Κασσελάκης να παρουσιάζει το γραφείο του στη Βουλή καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Στα όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνιστώντας μάλιστα «ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες στον χώρο της Βουλής» απάντησε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν αμφισβητώ τη Δημοκρατία» σημείωσε.
Νέα ισχυρά «πυρά» προς την κυβέρνηση εκτόξευσε και αργότερα με νέα του παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θα παράξουμε πολιτική από την κοινωνία» τόνισε σε δηλώσεις του και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που προσβάλλει τη Δημοκρατία είναι η πολιορκία της ΑΔΑΕ. Ο κόσμος του κέντρου εγκρίνει τις αλλαγές με τις ψήφους της ακροδεξιάς;». Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο «ΣΥΡΙΖΑ θα παράξει πολιτική. Το κόμμα μας θα γίνει ένα κόμμα από τα μέλη του για τα μέλη του. Ο λαός είναι σοφός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούσει τις λύσεις και θα τις κάνει νόμους».

Η βάση του κόμματος στο παιχνίδι
Με το βίντεο μέσα από το γραφείο του στη Βουλή για την ενεργοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του isyriza αλλά και την δήλωση του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράξει πολιτική», ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώνει το πως επιδιώκει να διαμορφώσει την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιζητώντας να βάλει στο παιχνίδι την βάση του κόμματος, δημιουργώντας τις… βάσεις για την κατάρτιση ενός κυβερνητικού προγράμματος.
Κατάθεση προτάσεων, εσωκομματική, δημόσια, διαβούλευση, επεξεργασία και στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις νόμου στη Βουλή. «Φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος στο βίντεο από το γραφείο του στο Κοινοβούλιο.

Για την στρατηγική του κόμματος εξίσου χαρακτηριστική ήταν και η απάντηση που έδωσε στην πρώτη του συνέντευξη, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο Star: «Η παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνεται από τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος, οι Οργανώσεις Μελών, πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά. Πρέπει να μην είναι μόνο μια διεπιστημονική διαδικασία από τη Βουλή και τους τομείς η οποία καθορίζει την πολιτική του κόμματος, πρέπει να είναι διαδραστική η διαδικασία. Πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Μπορούμε, υπάρχουν ψηφιακά μέσα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε πως «τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν. Αλλά τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Υπάρχουν προβλήματα και λύσεις, τα οποία τα μαθαίνουμε από την κοινωνία την ίδια. Δεν πρέπει να παριστάνουμε ότι όλοι ξέρουμε τις λύσεις επειδή είμαστε ένα όργανο σ’ έναν κλειστό χώρο. Αυτό είναι αλαζονεία. Το όργανο στον κλειστό χώρο έχει ευθύνη να παίρνει τα ζητούμενα της κοινωνίας και να τα κάνει πολιτική πρόταση και πρόταση νόμου μετά. σε συνδυασμό με την κοινωνική ομάδα».

Θεσσαλία, Κύπρος, Βουλή

Ιδιαίτερα πυκνό θα είναι το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την βαριά πληγωμένη Θεσσαλία από την πρόσφατη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή.

Στην συνέχεια στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, επίσκεψη την οποία είχε προαναγγείλει αμέσως μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναχωρήσει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου για τη Λευκωσία και θα επιστρέψει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσίας της Κύπρου.

Κατόπιν θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ στην συνεδρίαση αυτή αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις για τομεάρχες και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X