Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία η μάχη για την ηγεσία

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία η μάχη για την ηγεσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Έξι ημέρες απομένουν για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την ανάδειξη του νέου του προέδρου. Οι υποψήφιοι έδωσαν με ευκρίνεια το πολιτικό ή και προσωπικό τους στίγμα κατά τη διάρκεια του Διαρκούς Συνεδρίου και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία της μάχης για την ηγεσία.

Όλα δείχνουν ότι η πιθανότητα διεξαγωγής ενός debate των «5» έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που είχε αντιρρήσεις για την πραγματοποίησή, του ξεκαθάρισε από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου ότι επιθυμεί τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων σε μία κομματική εκδήλωση πχ στον Πειραιά, όχι όμως και σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Επίσης, στο πρόγραμμά του έχει προκαθορισμένη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θεωρητικώς η ΕΡΤ είχε προθυμοποιηθεί να φιλοξενήσει μία συζήτηση για την προεδρική εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εσωκομματική διαδικασία θα διεξαχθεί λοιπόν στις 10 Σεπτεμβρίου με δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη του κόμματος. Επίσης, στην ψηφοφορία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και όλοι όσοι εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκείνη την ημέρα και εγγραφούν ως μέλη. Πιθανότατα με βάση την ύπαρξη πέντε υποψηφιοτήτων η εκλογική μάχη δεν θα αναδείξει πρόεδρο την Κυριακή, αλλά θα απαιτηθεί και δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι είναι μέλη και όχι όσοι θα προσέλθουν για να γίνουν μέλη εκείνη την ημέρα.

Κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αποτέλεσμα και πρωτίστως η σειρά κατάταξης των υποψηφίων θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή και από την εγγραφή νέων μελών.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας συνεχίζουν τις περιοδείες επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν οφέλη από την επαφή τους με τους πολίτες. Η Έφη Αχτσιόγλου περιοδεύει ήδη από χθες στην Κρήτη (χθες ήταν στα Χανιά και σήμερα στο Ηράκλειο), ο Νίκος Παππάς κάνει συγκεντρώσεις επικεντρώνοντας στην Αττική (χθες στην Ανατολική Αττική, σήμερα στην Αθήνα, αύριο στη Νότια Αθήνα και την Τετάρτη στο βόρειο Τομέα), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιοδεύει σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα και Θεσσαλονίκη. Ο Στέφανος Τζουμάκας θα κάνει την κεντρική του εκδήλωση στη Νότια Αθήνα την Τετάρτη στα Άνω Ιλίσια

Σημειωτέον πως ο νέος ή η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 87η ΔΕΘ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου όπου και θα εκφωνήσει την πρώτη του/της πολιτική ομιλία με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X