Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου «δίνει» τον Πάτση και καλύπτει Τσιάρα – Πιερρακάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου «δίνει» τον Πάτση και καλύπτει Τσιάρα – Πιερρακάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Σε μπρα ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, με την πρώτη να επιχειρηθεί να την εμφανίσει ως μεμονωμένο περιστατικό που «απομονώθηκε» άμεσα και την Κουμουνδούρου να επιδιώκει να «ανοίξει τον φακό» για να «πιάσει» τη μεγάλη εικόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κομματικός τύπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις για την πολυεπίπεδη δράση του διαγραφέντος βουλευτή της ΝΔ και εστιάζει με ένταση σε δύο βαριά κυβερνητικά ονόματα, τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τους δύο υπουργούς και επιχειρεί να αποβάλει κάθε πιθανή ευθύνη τόσο για τη συμπερίληψη του εν λόγω στα ψηφοδέλτιά της όσο και για την αδράνεια που επέδειξε τα τελευταία τρία χρόνια, και ιδιαίτερα από την ώρα που ξεκίνησαν διάφορα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή συνεχίζονται με την ίδια ένταση, ενώ ο ίδιος ο κ. Πάτσης, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικών αλλά και κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αφού έχει ήδη δρομολογηθεί ειδικός και με ταχείες διαδικασίες έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ ξεκινά και η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συνεχίζεται η αναταραχή στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης η αναταραχή συνεχίζεται, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει μία συντονισμένη επιχείρηση για να «πέσει το θέμα στα χαμηλά», ενώ ταυτόχρονα, δρομολογεί πρωτοβουλίες για να στείλει το μήνυμα ότι «διορθώνει δημιουργικά τα λάθη», όπως συνηθίζει να τονίζει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταδίδεται ότι προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, αναζητούνται πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες στην επιλογή των υποψηφίων, αλλά και αλλαγές στο καταστατικό, προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η παράδοση της έδρας όταν ένας βουλευτής διαγράφεται από τη ΝΔ. Πρόνοια, που βεβαίως θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αφού τόσο οι βουλευτές όσο και οι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τους πολίτες μέσω των κομμάτων και όχι απευθείας από τα κόμματα.

Πάντως, όλα τα παραπάνω, κατά γενική εκτίμηση, δεν είναι ικανά να διαλύσουν τη βαριά σκιά της καχυποψίας που έχει διαχυθεί πάνω από την κυβερνητική παράταξη, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι ήταν πολλοί αυτοί που γνώριζαν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, πριν ακόμα συμπεριληφθεί στα γαλάζια ψηφοδέλτια, ενώ παραμένουν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα τόσο για τις απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο όσο και για το αν αυτή η υπόθεση εξελιχθεί σε λερναία ύδρα που εκτός από τον ίδιον, θα «καταπιεί» κι άλλους.

Πηγή:.ieidiseis.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X