Αναλύσεις

Το σλόγκαν ΤΙΝΑ του Μητσοτάκη: Γιατί η ΝΔ εκβιάζει με πολιτική αστάθεια- Με επιχείρημα το «δεν υπάρχει εναλλακτική»

Το σλόγκαν ΤΙΝΑ του Μητσοτάκη: Γιατί η ΝΔ εκβιάζει με πολιτική αστάθεια- Με επιχείρημα το «δεν υπάρχει εναλλακτική»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μητσοτάκης: Το σλόγκαν ΤΙΝΑ, δηλαδή There Is No Alternative (δεν υπάρχει εναλλακτική), που έχει ταυτιστεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, φαίνεται να υιοθετεί επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ουκ ολίγες φορές άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει πως από τη μία μεριά είναι η ΝΔ και από την άλλη το… χάος. Το χρησιμοποιεί και ως φόβητρο τόσο απέναντι στους δεξιούς όσο και απέναντι στους πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ειδικότερα, η αλα Μητσοτάκη ΤΙΝΑ στοχεύει όπως αναφέρθηκε και στη συσπείρωση της δεξιάς βάσης, αλλά κυρίως στους πασοκογενείς ψηφοφόρους που τον έχουν στηρίξει στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ξανά υπερασπίζεται το ΤΙΝΑ:

Ο στρατηγικός στόχος είναι η διατήρηση του «δεν υπάρχει εναλλακτική», με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές και όχι τις ευρωπαϊκές κάλπες. Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων και την απόλυτη πολιτική κυριαρχία. Δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, απέναντί του ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας – εξ ου, και βάζει πλέον στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης το δίλημμα της «σταθερότητας».

Πρόκειται για το δίλημμα που δίνει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και συνοδεύεται από την απειλή της πολιτικής αστάθειας. «Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ , τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές» είναι το μήνυμα που έριξε στο πολιτικό τερέν ο ίδιος και το οποίο έσπευσαν να ενισχύσουν στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και, κυρίως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X