Οικονομία

Travel.gr- Ο Μητσοτάκης στο συνέδριο: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

Travel.gr- Ο Μητσοτάκης στο συνέδριο: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Travel.gr- Ο Μητσοτάκης στο συνέδριο: Για την πορεία του τουρισμού στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr, το ταξιδιωτικό site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, και το Πρώτο Θέμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, στην οποία συμμετέχουν, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της T.E.MEΣ ΑΕ, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN, και ο Οδυσσέας Αθανασίους, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, είπε πως αιμοδότης του τουρισμού είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα είπε πως ο τουρισμός είναι μία ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν, σημειώνοντας πως οι μοναδικές εμπειρίες του ελληνικού τουρισμού είναι το διαφοροποιητικό μας στοιχείο. Αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη γεωπολιτική γειτονιά, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρέασε τον ελληνικό τουρισμό και το ίδιο θα συμβεί και με την ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

«Είναι λάθος να μετράμε μόνο τον αριθμό των επισκεπτών, αυτό που μετράει είναι το οικονομικό αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Είναι σημαντικό, όπως είπε, ο εκάστοτε επισκέπτης που έρχεται στη χώρα να δαπανά περισσότερα στην χώρα μας. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός τουρισμός θα πρέπει να πληροί τα υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας. «Επιμένω πάρα πολύ ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως «δεν είμαστε μόνο σε αυτόν τον κόσμο, και θα πρέπει α μας απασχολεί η ανταγωνιστικότητα σε όλες τις πτυχές του τουρισμού. Ωστόσο είναι στρατηγική επιλογή να στοχεύσουμε στο υψηλό προϊόν». Παράλληλα σημείωσε πως είναι σημαντικό οι πιο ελκυστικοί προορισμοί να γίνουν προσβάσιμοι όλο και πιο νωρίς. «Δεν έρχονται πολλοί άνθρωποι πρωτίστως για τον πολιτισμό και αυτό είναι αναξιοποίητο κεφάλαιο», είπε και αναφέρθηκε ειδικά και στον χειμερινό τουρισμό λέγοντας πως είναι τεράστιο κεφάλαιο που παραμένει αναξιοποίητο.

Υπενθυμίζοντας το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, είπε πως είναι σημαντικό να ακολουθηθεί το ίδιο παράδειγμα με τις ΗΠΑ και στην Κίνα και την Ινδία με καθημερινές πτήσεις και θα πρέπει η χώρα μας να επενδύσει σε αυτό. «Ευκαιρίες θα υπάρχουν πολλές, μας απασχολεί η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα», τόνισε. Αυτό σημαίνει βέβαια, τόνισε πως αυτό σημαίνει συνεργασία και στα μικρά, «δείχνοντας» και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X