Πολιτική

Βουλή: Live η συζήτηση για την πρόταση μομφής – Απόψε η ψηφοφορία

Βουλή: Live η συζήτηση για την πρόταση μομφής – Απόψε η ψηφοφορία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη ημέρα, συνεχίζεται σήμερα (30.01.2022) η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε την Πέμπτη 27/01/2022, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ (30.01.2022) – περίπου στις 20:00 – με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας συζήτησης στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε έκτακτη παρέμβαση, γεγονός που προκάλεσε «μετωπική» σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την Αττική Οδό όσο και για το Μάτι. Ανεβασμένοι όμως ήταν και οι τόνοι κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων αρκετών βουλευτών, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 20.00 απόψε το βράδυ, θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί δια ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. Οι βουλευτές που βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, θα έχουν τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, “πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών”.

Δείτε LIVE από την Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X