Πολιτική

Ξανθός: «Εκτός πραγματικότητας» ο Κασσελάκης

Ξανθός: «Εκτός πραγματικότητας» ο Κασσελάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξανθός: Ζητούμενο είναι η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και διαφωνούντων δείχνει αγεφύρωτο.

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός (με συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM 102) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων πως είναι «εκτός πραγματικότητας».

Επίσης, ο κ. Ξανθός άσκησε κριτική στον Στ. Κασσελάκη επειδή ήταν απών από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τον κατηγόρησε πως δεν είχε συνάφεια και οργανική σχέση με την Αριστερά στη Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι στη νέα πορεία που διανύει το κόμμα δεν υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά κυριαρχεί η απογοήτευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν μεταξύ των στελεχών εννέα μελών της Πολιτικής Γραμματείας (τα άλλα ήταν οι Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Φίλης) που κατέθεσαν στο όργανο κείμενο κριτικής προς την ηγεσία, εστιάζοντας τόσο στο θέμα της διεξαγωγής του Συνεδρίου, όσο και στη συνεχή εκλογική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Ξανθός είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κυβερνώσα, ούτε Αριστερά με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο» ήταν ο δηκτικός ισχυρός του κ. Ξανθού, που άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά το μέλλον της παράταξής του.

»Δεν γίνεται η πρώτη συνεδρίαση του ανώτερου πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται με τηλεδιάσκεψη και χωρίς τη ζωντανή παρουσία του προέδρου.

»Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση δεν προέκυψαν εχέγγυα ενότητας στην πράξη και δείγματα συνεννόησης, κινήσεις και προσπάθεια εξωστρέφειας για φυγή προς τα εμπρός.

»Δεν είναι απλώς ότι υπάρχει μία διαφωνία με τον νέο αρχηγό. θεωρώ ότι έχουμε πλέον ένα νέο πλαίσιο στο οποίο έχει βάλει καταλυτικά τη σφραγίδα του ο νέος αρχηγός, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο εντελώς εκτός πραγματικότητας. Δεν ήταν ποτέ οργανικό στοιχείο ούτε καν της ελληνικής πολιτικής ζωής, φυσικά ποτέ δεν είχε συνάφεια και οργανική σχέση με την Αριστερά στη χώρα μας.

»Πιστεύω ότι και οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές ενισχύουν την ανησυχία και την απογοήτευση των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν όχι αναδιοργάνωση και ανανέωση, όπως φημολογείται κι όπως προσπαθούν να περάσουν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά κατά την άποψή μου μία σοβαρή μετάλλαξη ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς της χώρας μας.

»Μπαίνουμε σε μία νέα τροχιά, που κατά την άποψή μου δεν προοιωνίζει καμία θετική εξέλιξη για τον πολιτικό μας χώρο. Δεν βλέπω ούτε ενθουσιασμό, ούτε ανάταση, ούτε ανάκαμψη, ούτε τίποτα. Στις συνομιλίες μου με τους καθημερινούς πολίτες, με τους απλούς ανθρώπους και όχι με το φανατικό – σκληρό- πυρήνα και ιδιαίτερα των ανθρώπων οι οποίοι παρεμβαίνουν στα social media, αυτό που βλέπω είναι να κυριαρχεί είναι η απογοήτευση»

→ Ο κ. Ξανθός, αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα, είπε πως έπειτα από το «στάδιο της αποαριστεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ένα νέο στάδιο… αποτσιπροποίησης: Αυτοί που είναι σήμερα γύρω από τον νέο πρόεδρο, θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποδομούν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X