Διεθνή

Πτήση -θρίλερ Ryanair: Προσγειώθηκε στη Λιθουανία το αεροσκάφος με τους 11 Έλληνες

Πτήση -θρίλερ Ryanair: Προσγειώθηκε στη Λιθουανία το αεροσκάφος με τους 11 Έλληνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το αεροσκάφος το οποίο κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Λιθουανία και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία για να συλληφθεί δημοσιογράφος που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, προσγειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο του Βίλνιους.

Έντονες αντιδράσεις από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτό βρίσκονταν και 11 Έλληνες ανάμεσα στους συνολικά 171 επιβάτες.

Παρέμεινε κρατούμενος ο ακτιβιστής Ρομάν Πρατάσεβιτς.

Πάει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης

Το υπουργείο ενημέρωσε επίσης πως είναι σε διαρκή συντονισμό με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένει την ενδελεχή συζήτηση του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας (24.05). Σε αντίστοιχα «σκληρό» ύφος ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υπογράμμισε πως θα πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εντείνει τις πιέσεις στη Λευκορωσία του Λουκασένκο καθώς δεν υπάρχει πλέον ανοχή σε ανάλογες ενέργειες.

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός εμπορικού αεροπλάνου για την κράτηση ενός δημοσιογράφου είναι μια άνευ προηγουμένου, συγκλονιστική πράξη. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής πρέπει να αντιμετωπίσει την ανάγκη αύξησης της πίεσης στη Λευκορωσία. Αρκετά», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Λευκορωσία -Κατασκοπευτικό θρίλερ: Αναχώρησε η πτήση της Ryanair- Τέλος στην αγωνία για τους 170 επιβάτες (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X