Show Biz

Emmet Walsh: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός των «Blade Runner» και «Knives Out»

Emmet Walsh: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός των «Blade Runner» και «Knives Out»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ηθοποιός M. Emmet Walsh που εμφανίστηκε σε περισσότερες από 150 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Blade Runner”, “Blood Simple” και “Knives Out” πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο μάνατζέρ του Σάντι Τζόζεφ επιβεβαίωσε ότι πέθανε την Τρίτη στο Βερμόντ.

Στο «Blade Runner» του 1982 του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Γουόλς ήταν το αφεντικό του Χάρισον Φορντ στο LAPD, ενώ έπαιξε τη μοχθηρή ιδιωτική ντετέκτιβ Λόρεν Βίσερ στο σκηνοθετικό ντεμπούτο των αδελφών Κοέν «Blood Simple». Φορώντας ένα άρρωστο κίτρινο κοστούμι, η Pauline Kael είπε ότι ήταν ο «μόνος πολύχρωμος ερμηνευτής της ταινίας.

Οι άλλοι ρόλοι του περιελάμβαναν τον διεφθαρμένο σερίφη στην ταινία τρόμου “Critters” του 1986 και έναν μικρό ρόλο ως φύλακας στο “Knives Out”.

Ο Walsh εμφανίστηκε σε μια σειρά από αξέχαστες ταινίες της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένου του “Little Big Man” με τον Dustin Hoffman, “What’s Up, Doc?” με τους Ryan O’Neal και Barbra Streisand, το “Slap Shot” με τον Paul Newman και το “The Jerk” με τον Steve Martin.

Ο παραγωγικός ηθοποιός με το φατσούλι και το σήμα κατατεθέν εμφανίστηκε στα “Fletch”, “Back to School”, “Raising Arizona” και “Twilight”.

Μεγαλωμένος στο Swanton του Βερμόντ, ο Walsh έκανε το ντεμπούτο του σε ταινίες στο “Alice’s Restaurant” το 1969.

Ήταν επίσης ενεργός στην τηλεόραση, εμφανιζόμενος στα “Sneaky Pete”, “The Mind of the Married Man” και ως καλεσμένος σε δεκάδες σειρές όπως “Frasier”, “The X-Files”, “NYPD Blue” και “The Bob Newhart Show”. .»

Ήταν επίσης περιζήτητος ως ηθοποιός φωνής, αφηγούμενος τα ντοκιμαντέρ “The Civil War” και “Baseball” του Ken Burns και δανείζοντας τη φωνή του στους “The Iron Giant” και “Pound Puppies”.

Πηγή:variety

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X