Show Biz

Βαπτίστηκε Αγγλικανή η Μέγκαν Μαρκλ

Βαπτίστηκε Αγγλικανή η Μέγκαν Μαρκλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τη Daily Mail βαπτίστηκε σε μυστική τελετή και έχοντας στο πλευρό της τον πρίγκιπα Χάρι.

Η τελετή που είχε διάρκεια 45 λεπτά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Ανάκτορο Σεν Τζέιμς από τον Τζάστιν Γουέλμπι, τον πνευματικό ηγέτη της Εκκλησίας της Αγγλίας καθώς επίσης και της παγκόσμιας Αγγλικανικής κοινωνίας .

«Δεν είναι κάτι το οποίο θα σχολιάσουμε», ανακοίνωσε το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η Μέγκαν Μαρκλ βαπτίστηκε με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ, αλλά όχι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον .

Όταν η 36χρονη Μαρκλ και ο 33χρονος Χάρι δημοσιοποίησαν τον αρραβώνα τους τον περασμένο Νοέμβριο, το γραφείο του Χάρι ανακοίνωσε ότι η Μαρκλ, προτεστάντισσα, που έχει φοιτήσει σε καθολικό σχολείο, θα βαπτιζόταν πριν από τον γάμο στις 19 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι οι Αγγλικανοί είναι η τρίτη σε μέγεθος χριστιανική εκκλησία — αριθμούν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια.

Πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ.

Η Αγγλικανική Εκκλησία θεωρεί τον εαυτό της κομμάτι της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και ότι είναι ταυτόχρονα καθολική και μεταρρυθμισμένη

— οι επίσκοποι της διεκδικούν αποστολική διαδοχή.

Για μερικούς Αγγλικανούς εκπροσωπεί μια μορφή ρωμαιοκαθολικισμού χωρίς τον Πάπα, για άλλους μια μορφή Προτεσταντισμού, και για άλλους έναν συνδυασμό των δύο.

Η Αγγλικανική Εκκλησία βρίσκεται σε πλήρη κοινωνία με τις λουθηρανικές εκκλησίες της Σκανδιναβίαςκαι της Βόρειας Αμερικής, και με τους Παλαιοκαθολικούς (Ρωμαιοκαθολικοί οι οποίοι απέσχισαν από τη Ρώμη μετά την Πρώτη Σύνοδο του Βατικανού επειδή εκεί θεσπίσθηκε επίσημα το αλάθητο του Πάπα).

Με την εξάπλωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε όλο τον κόσμο, Αγγλικανοί ιεραπόστολοι ίδρυσαν τοπικές εκκλησίες σε όλες τις αποικίες.

Πηγή πληροφοριών Daily Mail

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X