Η μαραθώνια κατάθεση Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο του Facebook (pics&vid)

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών κατέθεσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Στη μαραθώνια απολογία του εξήγησε πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica.

 

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ «υποδέχθηκαν» δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι σήκωσαν πλακάτ με μηνύματα για την προστασία των λογαριασμών τους και των προσωπικών τους δεδομένων.

Οργανώσεις κατηγορούν Google και You Tube ότι «φακελώνουν» παιδιά

Ο CEO του Facebook αφίχθη στο αμερικανικό Κογκρέσο υπό το καθεστώς αυστηρής φρούρησης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι τον περίμεναν εντός της αίθουσας.

Κατά την άφιξή του, ήταν εμφανώς αγχωμένος, καθώς εμφανιζόταν για πρώτη φορά ενώπιον της αμερικανικής ηγεσίας, τα μέλη της οποίας θα θέσουν τα ερωτήματά τους σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Επιμέλεια: Γιάννης Κοσμίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ