Σχόλια

Αϊνστάιν: Εάν εξαφανιζόταν η μέλισσα από το πρόσωπο της γης, θα έμεναν στον Άνθρωπο μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.

Αϊνστάιν: Εάν εξαφανιζόταν η μέλισσα από το πρόσωπο της γης, θα έμεναν στον Άνθρωπο μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Γιώργου Ξένου

Μετά από τους αγρότες, είδαμε τους μελισσοκόμους να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα για να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και να ευαιθητοποιήσουν τον λαό σχετικά με αυτά. 

Πρόκειται για προβλήματα που οφείλονται στην περιβαλλοντική ρύπανση και στην κλιματική αλλαγή, στην αλόγιστη χρήση εντομοκτόνων και αντιπαρασιτικών, στην «ελληνοποίηση» εισαγομένου μελιού κακής ποιότητας, καθώς και στην ελλιπή (και εδώ) μέριμνα του κράτους για τους μελισσοκόμους.

Πρόκειται για μια κατάσταση που απειλεί  τον συμπαθέστατο αυτό κλάδο με συρρίκνωση, έως και εξάλειψη. Όμως η απειλή αυτή δεν στρέφεται μόνον εναντίον ενός επαγγελματικού κλάδου, αλλά εναντίον του ίδιου του Ανθρώπου. 

Η μέλισσα έχει τεράστια σημασία για τον άνθρωπο. Τούτο έχει επισημανθεί επανειλημμένα από διακεκριμένους επιστήμονες. Όμως, θα ήθελα εδώ να επισημάνω μια συγκεκριμένη, προειδοποίηση με ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι αυτή προέρχεται από τον Αλβέρτο Αϊνστάιν: 

«Εάν εξαφανιζόταν η μέλισσα από το πρόσωπο της γης, θα έμεναν στον Άνθρωπο μόνο τέσσερα χρόνια ζωής. Όχι πια μέλισσες σημαίνει όχι πια επικονίαση, όχι πια φυτά, όχι πια ζώα και όχι πια Άνθρωπος».

Οι μελισσοκόμοι όχι μόνο γλυκαίνουν τη ζωή μας, αλλά και την προστατεύουν. Ας τους αγκαλιάσουμε και ας τους στηρίξουμε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X