Σχόλια

Ροζ Σημαία: Ντόρα Μπακογιάννη και Ρένα Δούρου σφυροκόπησαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Ροζ Σημαία: Ντόρα Μπακογιάννη και Ρένα Δούρου σφυροκόπησαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση αφαίρεσης της ροζ σημαίας από το προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη επέκριναν Ντόρα Μπακογιάννη και Ρένα Δούρου, κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Επιτροπής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο «άδειασμα» του υπουργού Εξωτερικών από «γαλάζιο» στέλεχος, καθώς είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Δημήτρη Καιρίδη, στη διάρκεια συνέντευξής του στα «Παραπολιτικά» 90,1 fm, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε. Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε».

Δούρου: Απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, υποστήριξε απευθυνόμενη στον κ. Γεραπετρίτη, πως «η απόφασή σας είναι απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά. Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο».

Η κυρία Δούρου χαρακτήρισε θλιβερή την απόφαση του Γιώργου Γεραπετρίτη, τονίζοντας ότι στέλνει το λάθος μήνυμα. Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που η έμφυλη βία θερίζει και οι γυναικοκτονίες κοντεύουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, «ενώ η κυβέρνησή σας αρνείται ακόμη και το πιο αυτονόητο, την νομική καθιέρωση το όρου ‘γυναικοκτονία’».

«Η απόφασή σας όμως είναι και ανάρμοστη και με λύπη το λέω κ. υπουργέ, γιατί ειδικά εσείς εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στο εξωτερικό», επισήμανε, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα της απόσυρσης ενός έργου τέχνης, με βαθύ ουμανιστικό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Γεραπετρίτης: Άλλο γκαλερί, άλλο προξενείο

Κατά την απάντησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντέτεινε πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη».

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι το προξενείο της χώρας δεν αποτελεί γκαλερί.

«Στις γκαλερί ανεβάζεις ό,τι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος, και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X