Eretiki Κουζίνα

Αρνάκι λεμονάτο

Αρνάκι λεμονάτο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρνάκι: Παραδοσιακή συνταγή από την Κόρωνο για αρνί λεμονάτο κατσαρόλας.

Υλικά Συνταγής
2 κιλά αρνί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γλ. αλάτι κοφτό
πιπέρι
πατάτες Νάξου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.

Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες Νάξου.

Πηγή:argiro.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X