Ελλάδα

Γεμιστά κολοκυθάκια με τραχανά (vid)

Γεμιστά κολοκυθάκια με τραχανά (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γεμιστά κολοκυθάκια με τραχανά…

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκύθια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα. Φροντίζουμε να μην σπάσουμε το εξωτερικό μέρος από τα κολοκύθια.
  • Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια τους.
  • Απλώνουμε πετσέτα σε ένα μπολ, βάζουμε τη μισή σάρκα από τα κολοκύθια και τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγει η υγρασία και την ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον τραχανά, τη ρίγανη και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το νηστίσιμο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει ο τραχανάς κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ, το νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο δυόσμο και πιπέρι.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Δείτε ακόμη:

Ζανέτ Τσίπρα: Δεν θα αφήσουμε να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα μας

Ζέτα Δούκα: «Έχω υποστεί βία σε σχέση» (vid)

8χρονη Αλεξία: Δάκρυα χαράς! Ξύπνησε και έπιασε το χέρι της μητέρας της! (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X