Eretiki Κουζίνα

12 λαχταριστές συνταγές με αυγά

12 λαχταριστές συνταγές με αυγά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνταγές με αυγά: Μπορεί να μην έχεις βρει ακόμα τα πραγματικά αγαπημένα σου αυγά!

1. Αυγά Μπένεντικτ (eggs Benedict) στο σπίτι

Τα παραγγέλνεις στα brunch-άδικα, ας δοκιμάσεις επιτέλους να τα φτιάξεις και στο σπίτι. Για να λες ότι το έκανες κι αυτό στη ζωή σου. Συνταγή εδώ.

2. Eggs Benedict με κρέμα αβοκάντο

Εάν σε φρικάρει η ποσότητα βουτύρου που χρειάζεται μια σωστή Hollandaise, παίξτε πιο υγιεινά. Και να προσπαθήσω, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο millennial, ινσταγκραμική εκδοχή του κλασικού πιάτου. Συνταγή εδώ.

3. Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου και πιπεριές

Και τι δεν κρύβει μέσα της αυτή η ομελέτα. Ό,τι έχεις στο ψυγείο. Κρεμμύδια, πιπεριές, τυριά, αλλαντικά τα δένεις όλα με χτυπημένα αυγά και τα βάζεις στον φούρνο. Μπορεί να την φτιάξει και ο πιο άσχετος. Συνταγή εδώ.

4. Αλμυρά muffins με ολόκληρο αυγό

Κανείς δεν θα μαντέψει τι έχουν μέσα αυτά τα muffins, απλά κοιτώντας τα. Είναι muffins έκπληξη! Μόνο μην τους πεις ότι κρύβουν blueberries ή κάτι τέτοιο, γιατί το κροκάδι θα τους προκαλέσει ένα κάποιο σοκ. Συνταγή εδώ.

5. Σφουγγάτο Μυτιλήνης με κολοκυθάκια

Αυγά; Check. Κολοκυθάκια; Check. Φέτα και μυρωδικά; Check. Μόνο λίγο ουζάκι και λίγη παραλία χρειάζεσαι και θα ναι σαν να διακοπάρεις στη Μυτιλήνη. Οκ και χωρίς αυτά, το σφουγγάτο πάλι νόστιμο θα είναι. Συνταγή εδώ.

6. Αυγοσαλάτα με γιαούρτι

Η κλασική, η πρόστυχη αυγοσαλάτα (δεν νομίζω ότι έχουν μπει ποτέ δίπλα-δίπλα αυτές οι δύο τελευταίες λέξεις) προστάζει μαγιονέζα. Όμως κι αυτή η πιο light εκδοχή δεν θα σε ξενερώσει. Αρκεί να μην παραλείψεις τις πίκλες. Συνταγή εδώ.

7. Αυγά με χόρτα

Εντάξει -εάν λατρεύεις τα αυγά- αυτή η συνταγή θα κάνει το στομάχι σου να γουργουρίζει δυνατά. Με τις βαρελίσιες φέτες της, τα ζυμωτά ψωμιά και τα πρόβεια γιαούρτια. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησα (ειδικά εάν βρίσκεσαι σε κάποιο γραφείο). Συνταγή εδώ.

8. Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα

Δεν χρειάζεται συστάσεις ο Καγιανάς. Καθένας τον κάνει διαφορετικό. Εγώ το έχω πει και το ξαναλέω: τον Καγιανά της μαμάς μου (πάνω-κάτω σαν της συνταγής) δεν μπορώ να τον πετύχω ποτέ, γι αυτό έχω σταματήσει να προσπαθώ. Εσύ όμως μην είσαι σαν κι εμένα. Συνταγή εδώ.

9. Ζεστή σαλάτα με φασολάκια, αυγά και παξιμάδια

Κυριολεκτικά η σαλάτα του “δεν έχω πάει για ψώνια και βαριέμαι να πάω”. Κατεψυγμένα φασολάκια, παξιμάδια που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι σου, αυγά και κάποιο κίτρινο τυρί που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο. Τώρα αν βαριέσαι να την φτιάξεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Συνταγή εδώ.

10. Αυγά με σπανάκι και φέτα

Έχει τόσο σπανάκι αυτή η ταπεινή συνταγή που θα έκανε 1) την γιαγιά σου και 2) τον Ποπάι περήφανους. Το ότι κοστίζει ελάχιστα θα κάνει τον λογιστή σου (αν υποθέσουμε ότι είχες) επίσης περήφανο. Συνταγή εδώ.

11. Shakshuka: Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Τι να πω πάλι για αυτό το πιάτο; Νιώθω ότι έχω πλέξει μπόλικα εγκώμια για χάρη του και πάλι δεν είναι αρκετά. Το αγαπώ πολύ, τώρα και για πάντα. Γιατί είναι σαλτσερό, αρωματικό και comfort μέχρι αηδίας. Συνταγή εδώ.

12. Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό & φέτα

Μια μέρα κάτι σε comfort food, γρήγορο, που να γίνεται το πολύ σε  σε 10-15 λεπτά και να έχει οικεία γεύση. Λίγο αργότερα βρέθηκα να βουτάω αφράτο χωριάτικο ψωμί σε χυλό, να τηγανίζω αυγά και να πασπαλίζω με μυρωδικά που είχα στο ντουλάπι μου, απολαμβάνοντας το απόλυτο πρωινό στον καναπέ μου, μαζί με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Την επόμενη φορά δεν θα περιμένω μόνο μέχρι την Κυριακή, αλλά θα το φτιάξω ένα από αυτά τα βράδια. Περιττό να πω ότι θα μπει στη λίστα με τα πιο λαχταριστά snacks που υπάρχουν στον κόσμο. Συνταγή εδώ.

Πηγή: madameginger.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X