Eretiki Κουζίνα

Kρέπες με κοτόπουλο- πιπεριές και μανιτάρια

Kρέπες με κοτόπουλο- πιπεριές και μανιτάρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Kρέπες με κοτόπουλοΥλικά για 8 κρέπες:

1 δόση  βασική συνταγή για κρέπες
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
4-5 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
400ml κρέμα γάλακτος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τη συνταγή και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα, και συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μανιτάρια, και τις πιπεριές. Όταν σωθούν τα υγρά τους ρίχνουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και το φέρνουμε μερικές βόλτες μέχρι να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε και όταν το κρασί σωθεί ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος (150ml). Όταν η σάλτσα αρχίσει και πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε στη συνέχεια.

Παίρνουμε μια κρέπα πάνω στον πάγκο μας και βάζουμε μέσα 2-3 κουταλιές από τη γέμιση που φτιάξαμε κατά μήκος της μιας πλευράς όπως στη φωτογραφία. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και διπλώνουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το πυρέξ μας. Το δικό μου πήρε 8 κρέπες.

Περίσσεψε λίγη γέμιση και κανείς δε φάνηκε να προβληματίστηκε γιαυτό. Σε λίγο είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί.
Ρίχνουμε από πάνω από τις κρέπες την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και λίγο τυρί ακόμα.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αέρα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει το τυρί. Γρήγορα συμβαίνουν και τα δύο.
Τώρα, καλό είναι να κρατηθείτε και να περιμένετε λίγο να γίνει χλιαρό το φαγητό γιατί έτσι αναδεικνύεται καλύτερα η γεύση του. Όμως ξέρω, είναι δύσκολο. Δεν πειράζει, πάντα υπάρχει και η απογευματινή λιγούρα…
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Για τη ζύμη για κρέπες

Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.

Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.

Για το ψήσιμο

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.

Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.

Αν θέλετε πιο χοντρές προσθέστε περισσότερη ποσότητα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.

Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες.

Για τις κρέπες

2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα/ες ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)

Για το ψήσιμο

Λίγο βούτυρο

Πηγή: mayamageiremata.blogspot.com/

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X