Eretiki Κουζίνα

Τορτελίνια φούρνου με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια φούρνου με κρέμα γάλακτος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τορτελίνια: Εύκολο, λαχταριστό και χορταστικό, ένα φαγητό που αγαπούν όλοι! Τορτελίνια στο φούρνο αλα κρεμ. Με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, νόστιμο φαγητό σε μισή ώρα.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

250 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1-Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

2-Παράλληλα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί.

3-Έπειτα, ρίχνουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και να διαλυθεί πλήρως η παρμεζάνα για περίπου 10 λεπτά.

4-Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα τορτελίνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί gouda.

5-Ύστερα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστεί το τυρί.

6-Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστά.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X