Επιλογές

Συντάξεις: Νέα απόφαση-σταθμός για τα αναδρομικά

Συντάξεις: Νέα απόφαση-σταθμός για τα αναδρομικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα πολύ σημαντική απόφαση για να επιστραφούν οι κομμένες συντάξεις και τα δώρα στα χρόνια των μνημονίων. Το διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τρεις συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους.

Με την απόφαση 11.424/2019 δικαιώνει τους συνταξιούχους και διατάσσει να επιστραφούν οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον Απρίλιο του 2012 ως και το Δεκέμβριο 2014 και μάλιστα εντόκως και με επιτόκιο 6%.

Οι τρεις συνταξιούχοι θα πάρουν από τον ΕΦΚΑ 12.817, 10.224 και 6.090. Η έντοκη επιστροφή ισχύει μετά το Δεκέμβριο του 2014.

Οσον αφορά στα αναδρομικά που προκύπτουν από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου, το κλειδί είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε οι συνταξιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά και μετά το Μάιο 2016, που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Αν, όμως, κριθεί συνταγματικός ως προς το σκέλος του του επανυπολογισμού των συντάξεων, τότε αναδρομικά θα δοθούν μόνο για ένα δεκάμηνο από το τον Ιούλιο 2015 (είχαν κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικές οι μνημονιακές περικοπές) ως την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο 2016

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X