Eretiki Κουζίνα

Γεμιστά με μυρωδικά και φέτα

Γεμιστά με μυρωδικά και φέτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την CAZZEROLA

Καλοκαιρινό φαγητό, ταυτισμένο στη μνήμη με τη χαλαρότητα και τις διακοπές, τα “γεμιστά” είναι μια γευστική πρόταση αρεστή σε όλους. Τώρα που τα λαχανικά και τα μυρωδικά είναι στα καλύτερά τους, βάλτε τα στο εβδομαδιαίο σας διατροφικό πλάνο.

ΥΛΙΚΑ

6 ντομάτες μέτριες

4 πιπεριές χρωματιστές

10 κ.σ. ρύζι καρολίνα

1 κολοκύθι μικρό τριμμένο

½  φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο

½  φλιτζ. τσαγιού σταφίδα

2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη

½  ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες (χωρίς σπόρια)

2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα

200 γρ. φέτα  θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα λαχανικά και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Κόβουμε ένα καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.

Κόβουμε ένα καπάκι από τις ντομάτες (από την πλευρά της βάσης, για να στέκονται) και με κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή την πολτοποιούμε. Πολτοποιούμε και τις 2-3 ξεφλουδισμένες ντομάτες για τη σάλτσα του φαγητού. Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη σάρκα ντομάτας, τα μυρωδικά, το τριμμένο κολοκύθι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά (λίγο πιο πάνω από τη μέση τους). Συμπληρώνουμε το γέμισμα με κουταλιές θρυμματισμένης φέτας. Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τριμμένες ντομάτες. Τα καλύπτουμε με τα καπάκια τους και  τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.  Βάζουμε ανάμεσα στα γεμιστά και τις κυδωνάτες πατάτες.

Ψήνουμε για 1 ώρα, ή μέχρι να ψηθούν καλά και να μελώσει η σάλτσα. Βγάζουμε τα γεμιστά από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά μέχρι να τα σερβίρουμε.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X