Τεχνολογία

Apple: Με θύρα USB-C τα iPhone στην ΕΕ

Apple: Με θύρα USB-C τα iPhone στην ΕΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θύρα φόρτισης USB Type-C θα είναι εφοδιασμένα τα νέα iPhone στην ευρωπαϊκή αγορά (άρα και στην Ελλάδα) καθώς η Apple ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία που επιτάσσει κοινή θύρα φόρτισης για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το 2024.

Ο Γκρεγκ Τζόσβιακ, ανώτερος αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Apple, ερωτηθείς για τις νέες αποφάσεις σε ένα τεχνολογικό συνέδριο της Wall Street Journal στην Καλιφόρνια, είπε: «Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή», ωστόσο δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της Apple για την μετάβαση που υποχρεούται να κάνει στις συσκευές της καταργώντας ουσιαστικά τη θύρα Lightning στις χώρες εντός Ε.Ε.

Σχετικά με το χρόνο αλλαγής στη θύρα φόρτισης ο κ. Τζόσβιακ απέφυγε να δώσει ακριβή ημερομηνία. «Oι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που υπαγορεύουν το χρονοδιάγραμμα για τους Ευρωπαίους πελάτες. Επί του παρόντος, ο νόμος λέει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet θα πρέπει να χρησιμοποιούν USB-C έως το φθινόπωρο του 2024», σημείωσε.

Την περασμένη Δευτέρα, το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ έδωσε την τελική έγκριση σε οδηγία, σύμφωνα με την οποία έως το 2024 η θύρα USB-C θα καταστεί υποχρεωτική για μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και ακουστικά.

Τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα ένα ιδιότυπο φορτιστή τύπου Lightning, ο οποίος, βάσει της επικείμενης νομοθεσίας της ΕΕ, θα πρέπει να αλλάξει σε USB-C.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X