Τεχνολογία

Επανήλθε το Facebook μετά το ιστορικό «πέσιμο»

Επανήλθε το Facebook μετά το ιστορικό «πέσιμο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Tο Facebook και το Instagram επανήλθαν ύστερα από επτά ώρες.

Μετά το διαδικτυακό χάος που προκλήθηκε σε όλο τον πλανήτη, το Facebook επανήλθε λίγο πριν από τη μία το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Το ιστορικό «πέσιμο» του Facebook ξεκίνησε περίπου στις 18:30 τη Δευτέρα (4/10/2021), παρασύροντας και τις πλατφόρμες που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Το μήνυμα που διάβαζαν όσοι «έμπαιναν» σε κάποια από τις πλατφόρμες αυτές είναι: «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο».

Όσον αφορά το Facebook, σύμφωνα με το Downdetector, πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του, καθώς η πλατφόρμα δεν λειτουργούσε για περισσότερο από έξι ώρες.

Οι λειτουργίες σε όλες τις πλατφόρμες δεν έχουν επανέλθει πλήρως, καθώς εντοπίζονται ακόμη δυσλειτουργίες, ωστόσο φαίνεται ότι τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να διορθώνονται.

Φόβοι για χακάρισμα

Ήδη έχουν εκφραστεί φόβοι για το μεγαλύτερο χακάρισμα στην ιστορία του ίντερνετ, με την ιστοσελίδα privacyaffairs.com, να αναφέρει ότι σε δημοφιλές φόρουμ που σχετίζεται με την ηλεκτρονική «πειρατεία» έχουν τεθεί προς πώληση ιδιωτικές και προσωπικές πληροφορίες πάνω 1,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook στη Wall Street

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X