Ελλάδα

Hellas Sat 4: Επιτυχής η εκτόξευση του Ελληνικού δορυφόρου

Hellas Sat 4: Επιτυχής η εκτόξευση του Ελληνικού δορυφόρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ώρα 11.01 μ.μ., εκτοξεύτηκε από τη Γαλλική Γουιάνα ο Hellas Sat 4,  ενώ θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά.

Εκεί θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3, που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

Ο Hellas Sat 4 είναι ήδη τοποθετημένος στον πιο ισχυρό εκτοξευτήρα του πλανήτη Ariane 5, κοντά στον ισημερινό, ένα προνομιακό σημείο μέσα στη ζούγκλα της Γαλλικής Γουιάνας.

Ο δορυφόρος θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο.

Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο.

Στην εκτόξευση θα παρευρεθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ενώ το γεγονός θα μεταδίδεται με ειδικές ζωντανές εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από το CAPITAL TV.

Η ΕΡΤ1, σε μια έκτακτη εκπομπή που παρουσιάζει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, μετέδωσε απευθείας, την εκτόξευση του δορυφόρου.

Στη διάρκειά της υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με το κοσμοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα, απ όπου οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του δορυφόρου από τον εκτοξευτήρα Ariane 5.

Στο στούντιο, ειδικοί επιστήμονες αναλύουν τη διαδικασία της εκτόξευσης και εξηγούν πώς πρόκειται να αλλάξει η καθημερινότητά μας: βελτιωμένες επικοινωνίες, ταχύτερο Ίντερνετ και ασφαλείς στρατιωτικές συνδιαλέξεις από έναν δορυφόρο που θα καλύπτει την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

https://www.youtube.com/watch?v=9XtIsXoGh_8

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X