Τεχνολογία

Το Facebook αλλάζει όνομα

Το Facebook αλλάζει όνομα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

To Facebook αλλάζει όνομα και πλέον θα αποκαλείται Meta.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε νωρίτερα σε live που έκανε μέσα από το προφίλ του στο Facebook, τις αλλαγές που θα γίνουν στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook αλλάζει ονομασία και πλέον θα λέγεται Meta, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία αυτό το όνομα θα την εκπροσωπεί καλύτερα.

Η εταιρεία ετοιμάζει και το metaverse που αλλάζει τους όρους στη βιομηχανία τεχνολογίας.

https://www.youtube.com/watch?v=YSrbf4gi3go

Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τις αλλαγές στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που σχεδιάζει ο κολοσσός μετά τις πρόσφατες περιπέτειες και τις αποκαλύψεις για τα κακώς κείμενα στον τρόπο λειτουργίας του.

Τι είναι το metaverse;

Σκεφτείτε το σαν να… ζωντάνεψε το διαδίκτυο ή τουλάχιστον να αποδίδεται τρισδιάστατα. Ο Ζούκερμπεργκ το έχει περιγράψει ως ένα «εικονικό περιβάλλον» στο οποίο μπορείτε να μπείτε – αντί να κοιτάζετε απλώς στην οθόνη.

Ουσιαστικά, είναι ένας κόσμος ατελείωτων, διασυνδεδεμένων εικονικών κοινοτήτων.

Εκεί οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, να εργαστούν και να παίξουν, χρησιμοποιώντας ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές smartphone ή άλλες συσκευές.

Θα ενσωματώσει επίσης άλλες πτυχές της διαδικτυακής ζωής, όπως τα ψώνια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Victoria Petrock, αναλύτρια που παρακολουθεί τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

«Είναι η επόμενη εξέλιξη της συνδεσιμότητας όπου όλα αυτά τα πράγματα αρχίζουν να ενώνονται σε ένα απρόσκοπτο σύμπαν, έτσι ώστε να ζείτε την εικονική σας ζωή με τον ίδιο τρόπο που ζείτε τη φυσική σας ζωή», είπε.

Αλλά έχετε κατά νου ότι «είναι δύσκολο να ορίσετε μια ετικέτα σε κάτι που δεν έχει δημιουργηθεί», είπε ο Tuong Nguyen, αναλυτής για την εταιρεία Gartner.

Το Facebook προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν 10 έως 15 χρόνια για να αναπτυχθούν υπεύθυνα προϊόντα για το metaverse.

Ο όρος επινοήθηκε από τον συγγραφέα Neal Stephenson για το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1992 με τίτλο «Snow Crash».

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το metaverse (μετασύμπαν) και γιατί το Facebook ποντάρει πολύ σε αυτό; Όταν μάτια και αισθήσεις παραδοθούν στην τεχνολογία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X