Θέμα

Αποκάλυψη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Χρήστο Τζανερίκο

Αποκάλυψη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Χρήστο Τζανερίκο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καθεστωτική, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν γνωρίζουν ούτε όριο, ούτε σταματημό.  Mετά τις υποκλοπές είμαστε στον αστερισμό της ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Είναι πρωτοφανής η… άνεση με την οποία η κυβέρνηση ομολογεί ότι υπήρξαν συναντήσεις παραγόντων του Μεγάρου Μαξίμου με τον έως πριν λίγες μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η άποψη του ιδίου, όπως και άλλων δικαστών, για την υπόθεση της εξαίρεσης του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Διαπίστωσαν ότι ο νόμος που έφτιαξαν δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα που θα ήθελαν και αμέσως μετά, με νέα τροπολογία που έφεραν στη Βουλή, πήγαν στην αλλαγή του σώματος που θα αποφασίσει για το κόμμα Κασιδιάρη.
Το θέμα όμως είναι ότι η παρέμβαση δεν περιορίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη με τον Χρήστο Τζανερίκο, ούτε και στο περίεργο ραντεβού παράγοντα με τον δικαστή. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επικοινώνησε με τον Χρ. Τζανερίκο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra σε δημοσίευμά της με τίτλο “Ωμή παρέμβαση Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη”.
Όλα τα όρια έχουν ξεπεραστεί, κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών επίσης, που είναι από τα θεμέλια του κράτους δικαίου, όπως το γνωρίζουμε στο δυτικό κόσμο.

Ομως, έχουν συντελεστεί και κακουργήματα. Γιατί σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι κακούργημα να επιχειρείς να εξαγοράσεις έναν δικαστή με υποσχέσεις για τοποθέτηση σε κάποια Αρχή.
 
Όλα άρχισαν να βγαίνουν στο φως από την στιγμή που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος με ανοικτή επιστολή του (δημόσια δηλαδή) κατήγγειλε την κυβέρνηση για ωμή και αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με την τροπολογία Βορίδη, βάσει της οποίας άλλαξε ο τρόπος λήψης των αποφάσεων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που έχει και την αρμοδιότητα του ελέγχου της νομιμότητας των υποψηφιοτήτων κομμάτων και προσώπων. Ο κ. Τζανερίκος ήταν καταπέλτης για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην επιστολή του: «Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου». Με δύο λόγια, ο Μ. Βορίδης παραβιάζει ακόμα και τον δικό τους Νόμο του 2022 που προβλέπει ρητά ότι «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…».
Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να κατηγορήσει τον κ. Τζανερίκο για παραβίαση του ρόλου του, όποτε ήρθαν οι αποκαλύψεις.

Πολλές και σημαντικές πληροφορίες στην “Κυριακάτικη Kontra”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X