Θέμα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Η μεγάλη αλχημεία από ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Η μεγάλη αλχημεία από ΤΑ ΝΕΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για ΤΑ ΝΕΑ μας οδηγεί να θυμηθούμε λίγο την απλή αριθμητική. Είναι μεγαλύτερο το 14,1 ή το 10,9, το 11,7 ή το 10,9; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί θα σας κατακεραυνώσουν ΤΑ ΝΕΑ. Η εφημερίδα δημοσιεύοντας τη δημοσκόπηση της Metron Analysis αποφάνθηκε ότι το 10,9 είναι μεγαλύτερο.

Βλέπετε δεν θα μπορούσαν αλλιώς να μιλήσουν για τη μεγαλύτερη διαφορά της τελευταίας τριετίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι να αποκρύψουν ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα κλείνει αντί να διευρύνεται.

Πιο συγκεκριμένα στις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσει της Metron Analysis που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ στις 30 Ιουνίου η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ήταν 14,1% και στις 22 Σεπτεμβρίου στις 11,7%, στην τελευταία δημοσκόπηση η ψαλίδα ήταν στο 10,9% το «υψηλότερο σημείο της τριετίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Με την αλχημεία αυτή η εφημερίδα μπόρεσε να παρουσιάσει τη δημοσκόπηση με τον τίτλο «Οριστική ανατροπή» και με την επισήμανση στον πρώτο υπότιτλο του θέματος ότι «η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τριετίας».

Δυστυχώς για την εφημερίδα ήρθε διάψευση ακόμα και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, τον Στράτο Φαναρά.  Σε μία πολύ διακριτική ανάρτηση στο Facebook ανέφερε: «Βλέπω στο διαδίκτυο» έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, «το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που φιλοξενεί την μηνιαία έρευνα της Metron Analysis. Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: «στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Λάθος. Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι το αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους. Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες».

Δηλαδή η δημοσκόπηση έδειχνε ενίσχυση του δικομματισμού. Τα δύο κόμματα μαζί είχαν το υψηλότερο ποσοστό.

Γιώργος Χρηστάκης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 10,9% η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X