Θέμα

Μπουρλότο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεκλογικό κλίμα

Μπουρλότο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεκλογικό κλίμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το τοξικό κλίμα, οι διχαστικές δηλώσεις και οι προβοκάτσιες από υπουργούς φαίνεται πως είναι αφήγημα που εκπορεύεται από το Μαξίμου στο δρόμο προς τις εκλογές. Το αποδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όχι μόνο έδωσε κάλυψη στον Τάκη Θεοδωρικάκο για τη δήλωσή του πως στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θέλουν νεκρό», αλλά έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, αντί να μετριάσει και να περιορίσει το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε.

Την πρόσθετη τοξικότητα ο πρωθυπουργός την έριξε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Γιώργο Αυτιά λειτουργώντας σαν  άλλος «μπουρλοτιέρης». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την απαράδεκτη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και απάντησε πως ο κ. Θεοδωρικάκος «είπε το αυτονόητο», εντείνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα της τοξικότητας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κύριος Υπουργός είπε το αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή, διαχρονικά, κάποιες πολιτικές παρατάξεις, κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο της αστυνομίας στη διαφύλαξη της τάξης» .

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια δραματική υπεράσπιση της αστυνομίας, την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσίασε ως… υπέρτατη έννοια, στην οποία δεν πρέπει να ασκείται κανενός είδους κριτική!

 

«Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί παιδιά της διπλανής πόρτας, κάνουν τη δουλειά τους, είναι επιφορτισμένοι με μία σημαντική αποστολή. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους επειδή φορούν το εθνόσημο, επειδή είναι οπλισμένοι. Πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στο πως ασκούν βία και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να το κάνουν.

Από την άλλη όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει στην πατρίδα μας ένα χρόνιο πρόβλημα μιας πολύ επιθετικής παραβατικότητας στις πορείες, οι μπαχαλάκηδες, οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια. Είχαμε δεσμευθεί ότι αυτά τα φαινόμενα θα τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θα ήθελα, αλλά έχουμε σίγουρα κάνει πρόοδο και επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αστυνομία δεν  μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στοχοποιείται. Πρέπει να λογοδοτεί μόνο σε περιπτώσεις εκείνες που χρησιμοποιεί υπερβολική βία. Όπως και συμβαίνει εξάλλου … Η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν θέλω οι όποιες αστοχίες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν, να αμαυρώσουν ένα συνολικό έργο το οποίο γίνεται από την ελληνική αστυνομία σε δύσκολες συνθήκες», δίνοντας συγχωροχάρτι στην άσκηση σκληρής βίας, όπως είδαμε ακόμα και στα συλλαλητήρια για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Θυμίζουμε ότι χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προσπάθειά του να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του για την, όπως καταγγέλλει, αστυνομική βία που επιδεικνύουν οι Αρχές, με αφορμή το επεισόδιο έξω από την ΑΣΟΕΕ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Open ισχυρίστηκε ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό» προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να κάνουν διάλογο με θέσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα και πετάνε τόνους τοξικότητας».

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο ύφος, λέγοντας πως «μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Εβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τις «διχαστικές του δηλώσεις». Αντί αυτού όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προαναφέρθηκε όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά έριξε λάδι στη φωτιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X