Θέμα

Νεκρή 19χρονης σε τροχαίο στην Ξάνθη: «Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα»- ΕΔΕ για τον αστυνομικό – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Νεκρή 19χρονης σε τροχαίο στην Ξάνθη: «Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα»- ΕΔΕ για τον αστυνομικό – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νεκρή 19χρονης σε τροχαίο στην Ξάνθη: Ο θάνατος 19χρονης μετά την παράσυρση της από αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικός έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η παράσυρση δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ενώ ο 34χρονος δράστης, κατηγορείται ότι επί δύο ημέρες “έπαιζε θεάτρο”, ενώ η 19χρονη έχανε τη ζωή της.

Θάνατος 19χρονης σε τροχαίο: ΕΔΕ για τον αστυνομικό
Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψή του, σύμφωνα με τον Alpha.

Στην Ξάνθη, πολίτες πραγματοποιήσαν διαδήλωση ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο της 19χρονης, με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Είμαστε συγκλονισμένες από το θάνατο της 19 χρονης Αϊσέ από το Π.Ζυγό Ξάνθης, που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα. Ταυτόχρονα είμαστε οργισμένες με τον 34χρονο οδηγό-αστυνομικό που την παρέσυρε και την
εγκατέλειψε αβοήθητη (σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης). Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.
Καλούμε όλες τις γυναίκες, μανάδες και πατεράδες, να δώσουμε παρών στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία που διοργανώνεται από μαζικούς φορείς της πόλης, στη μνήμη της αδικοχαμένης Αϊσέ.

 

Από το Δ.Σ. του συλλόγου

Εκατοντάδες Ξανθιώτες βγήκαν στους δρόμους για την αδικοχαμένη 19χρονη Αϊσέ
Στη μνήμη της αδικοχαμένης Αϊσέ γέμισαν οι δρόμοι της Ξάνθης με πλήθος κόσμου, συλλόγους, συλλογικότητες, απλούς πολίτες και συγγενείς της 19χρονης που ζήτησαν να γίνει άμεσα η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου παρέμειναν οι διαδηλωτές για περίπου μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης.

Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα

Κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης ήταν να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να μην γίνει καμία προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος της παράσυρσης και εγκατάλειψης της 19χρονης νεαρής κοπέλας που άφησε την τελευταία της πνοή χθες στο Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας λόγω του βαρύτατων τραυμάτων της.

Η κοινωνία της Ξάνθης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αφού Συλλογικότητες, φοιτητές, απλοί πολίτες καθώς και συγγενείς της 19χρονης βροντοφώναξαν συνθήματα με κεντρικό μήνυμα να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών:

Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα – Το τραγικό συμβάν δικαίως έχει συγκλονίσει τη νεολαία και συνολικά τον λαό της Ξάνθης – Η εμπλοκή του υπηρεσιακού οχήματος στην υπόθεση αναδεικνύει την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο τραγικό αυτό γεγονός.

Η Αϊσέ είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, στον Π. Ζυγό, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα όταν παρασύρθηκε από συμβατικό όχημα της αστυνομίας που οδηγούσε αστυνομικός. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις της 19χρονης ήταν βαριές, με συνέπεια να υποκύψει στα τραύματά της και να αφήσει την τελευταία της πνοή την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ του γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X