Θέμα

Ο Σαμαράς ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη: «Αν τολμά ας με διαγράψει»

Ο Σαμαράς ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη: «Αν τολμά ας με διαγράψει»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Aν τολμά ας με διαγράψει». Αυτό έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλητές του, τις τελευταίες μέρες πριν από την κρίσιμη κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Α. Σαμαράς, ετοίμαζε την παρέμβασή του στη Βουλή, καιρό πριν. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που θα διαφωνούσε με τις επιλογές του πρωθυπουργού για κρίσιμα ζητήματα.
Η ομιλία του έδειξε ότι οι διαφωνίες του είναι βαθιές και δεν περιορίζονται μόνο σε ένα θέμα. Με την άποψή του τάχθηκαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, όπως έδειξε και η ψηφοφορία.
Η απώλεια 51 ψήφων (είτε δια της καταψήφισης είτε δια της αποχής) είναι ένα σοβαρό πλήγμα στην κυβερνητική συνοχή, αλλά και στη συνολική εντύπωση της παντοδυναμίας που υπάρχει μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη.
Τα πλήγματα είναι πολλά.
Γιατί εκτός από την διαφωνία Σαμαρά σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά ζητήματα, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, ή οι μετανάστες και η έγκριση των Πρωτοκόλλων που συνοδεύουν την Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει η απόσταση που κράτησαν στελέχη της κυβέρνησης, πρωτίστως ο Μάκης Βορίδης.
Όπως και οι υφυπουργοί Κελέτσης, Μπούγας και Μαρία Κεφάλα. Το ρήγμα που δημιουργήθηκε θα φανεί και στο επόμενο διάστημα.
Πρώτον διότι η ατζέντα Σαμαρά (αλλά και Βορίδη, Πλεύρη) κέρδισε ακόμα περισσότερο έδαφος, άρα κέρδισε εντυπώσεις στην εκλογική βάση της ΝΔ
Δεύτερον γιατί το ρήγμα εμφανίστηκε μπροστά στις ευρωεκλογές, την ώρα που η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση συνεχίζεται ενώ περιμένουμε να έρθουν στη Βουλή και τα πρωτόκολλα που ακολουθούν την Συμφωνία των Πρεσπών. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου καλά για τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ότι «αν τολμά ας με διαγράψει», επισημαίνει σε πρωτοσέλιδο  δημοσιεύμά της η εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  Kontra

Η συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X