Θέμα

Σκάνδαλο Novartis: Κρυφό έγγραφο αποκαλύπτει ότι πολιτικός πήρε μίζες

Σκάνδαλο Novartis: Κρυφό έγγραφο αποκαλύπτει ότι πολιτικός πήρε μίζες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο Novartis μετά την επιστολή, που απέστειλε την περασμένη Τρίτη, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα.

Αποκαλύπτει ότι υπάρχει έγγραφο καταπέλτης, στο οποίο αναφέρεται ότι πολιτικός πήρε μίζες από τη Novartis. Η ύπαρξη του ίδιου εγγράφου, εκτός των άλλων, εκθέτει ανεπανόρθωτα και την Ελένη Ράικου, αφού είχε φτάσει στη εισαγγελία Διαφθοράς όσο εκείνη ήταν επικεφαλής και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο 2017.

Την αποκάλυψη του εγγράφου κάνει η εφημερίδα Δημοκρατία η οποία επισημαίνει ότι στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη αποκαλύπτει ότι στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει «απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών» (σ.σ.: προφανώς από το FBI), στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα «και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό». Τα χρήματα δε αυτά προήλθαν, όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, από το «μαύρο ταμείο» της Novartis.

Επιστολή-βόμβα στην Προανακριτική για απόρρητο έγγραφο του 2017, στο οποίο αναφέρεται ρητά ο χρηματισμός

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου δεν ανέφερε ποτέ την ύπαρξη του εγγράφου. Η ίδια καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχε αναφέρει ότι άκουσε κάποιο όνομα πολιτικού, αλλά δεν το θυμόταν.

Ωστόσο η Ελένη Ράικου  δεν έκανε τίποτα ούτε όταν ο τότε Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την κάλεσε να καταθέσει τα στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο στη Βουλή, εκείνη απάντησε ότι ακολουθεί διαφορετική τακτική και ότι δεν ήταν αρκετά τα στοιχεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος ορίζει όταν ο δικαστικός βρει μπροστά του το όνομα πολιτικού, σταματάει την έρευνα και αποστέλλει αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή. Ομως, η Ελένη Ράικου δεν εφάρμοσε το νόμο παρότι, πήρε στα χέρια της έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι πολιτικός πήρε μίζα.

Και όπως γίνεται αντιληπτό μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, υπάρχει σοβαρό θέμα με τις πράξεις και τις ενέργειες της Ελένης Ράικου.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X