Θέμα

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παπαντωνίου – Στην πτέρυγα της 17Ν ο πρώην υπουργός

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παπαντωνίου – Στην πτέρυγα της 17Ν ο πρώην υπουργός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ειδική κλούβα μεταφέρθηκαν στις 2 το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου. Η μεταγωγή τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα κρατηθούν στο Κατάστημα Κράτησης 2 των φυλακών Κορυδαλλού (σ.σ. παλιές γυναικείες φυλακές).

Η κυρία Κουράκου θα κρατηθεί στο τμήμα Γυναικών μαζί με άλλες κρατούμενες, ενώ, ο Γιάννος Παπαντωνίου στην επονομαζόμενη και πτέρυγα της 17Ν.
Ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος του στο κελί. Σημειώνεται πως πλέον κανένας από όσους έχουν καταδικαστεί ως μέλη της οργάνωσης δεν βρίσκεται σε αυτή την πτέρυγα.

Tρεις είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που ανακριτές και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ακόμη κι αν ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει πια κρατικό αξίωμα. Με δυο λόγια, πιθανολογείται ότι αν παραμείνουν ελεύθεροι θα συνεχίσουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και οι δυο θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X