Επιλογές

Τα βρήκαν Μητσοτάκης-Μπακογιάννης για την Αθήνα

Τα βρήκαν Μητσοτάκης-Μπακογιάννης για την Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ενδοοικογενειακές κόντρες που έχουν Μητσοτάκης-Μπακογιάννης, φαίνεται πως βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης. Το δείχνουν οι πληροφορίες πως ο Κυριάκος συμφώνησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, πράγμα που μέχρι πριν από λίγο καιρό απέκλειε κατηγορηματικά.

Τώρα οι δύο άνδρες της οικογένειας Μητσοτάκη φαίνεται πως τα βρήκαν, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News της Κυριακής, αλλά και της ιστοσελίδας xrimaonline.gr.

Δείτε την πρώτη σελίδα της Kontra News της Κυριακής

Εκτός από το Δήμο της Αθήνας, οι πληροφορίες που αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος στο xrimaonline.gr κάνουν λόγο για εντατικές διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο οι στη ΝΔ για την αναζήτηση υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ενόψει της αναμέτρησης του ’19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει από τώρα να «κλείσει» τους βασικούς δήμους και τις μεγάλες περιφέρειες, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος  χρόνος προετοιμασίας στους υποψηφίους, προκειμένου να καταρτίσουν το πρόγραμμά τους, να ξεκινήσουν την προβολή του και  παράλληλα να διαμορφώσουν τις αναγκαίες τοπικές συμμαχίες, ώστε να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο, γίνεται και για έναν ακόμη λόγο: η ΝΔ θα σπεύσει να ανακοινώσει τις επιλογές, προκειμένου να αποθαρρυνθούν επίδοξοι «αντάρτες», οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν διχασμό στην κομματική βάση, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν σε όλα τα κόμματα.

Στη συνέχεια δημοσιεύονται αποκλειστικές πληροφορίες για τα πρόσωπα, που έχουν το προβάδισμα στους μεγάλους δήμους, αλλά και σε περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, για τον δήμο της Αθήνας η ΝΔ ετοιμάζει ένα πρόσωπο – έκπληξη, που συζητά πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Πρόκειται για τον νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με τη ΝΔ για την μετακίνησή του στην πρωτεύουσα.

Στις μετρήσεις που έχουν διενεργηθεί, ο κ. Μπακογιάννης βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών της Αθήνας (και στο σύνολο των ψηφοφόρων και στην κομματική βάση της ΝΔ), γεγονός που προσμετρά θετικά και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης. Εάν η υποψηφιότητα «κλειδώσει», τότε δεν αποκλείεται να κάνει πίσω ο Γιώργος Πατούλης (νυν δήμαρχος Αμαρουσίου), ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να διεκδικήσει το αξίωμα του πρώτου πολίτη της Αθήνας.

Στον Πειραιά, η ΝΔ προσανατολίζεται στο να υποστηρίξει την υπερκομματική υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος πιθανότατα θα επανεκλεγεί, καθώς θα στηριχθεί και από το Κίνημα Αλλαγής.

Στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να υποστηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θέμα το οποίο έχει συζητηθεί και μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή. Προβάδισμα έχουν οι νυν βουλευτές κ.κ. Γκιουλέκας και Καλαφάτης, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Στην περιφέρεια Αττικής, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ακόμη και στον δεύτερο γύρο, το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με πολλά από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα διεκδικήσει τελικά την επανεκλογή του, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στο επιτελείο της «γαλάζιας» παράταξης.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εξαιρετικά απίθανο να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα Τατούλη και το όνομα που ακούγεται από την πλευρά της ΝΔ, είναι αυτό του πρώην υπουργού Άνδρεα Λυκουρέντζου.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Κοντογιάννη.

Γιώργος Χρηστάκης

Το εγκώμιον Αδώνιδος δια τον Ευάγγελον Βενιζέλον και η προεδρία της Δημοκρατίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X