Θέμα

Τι απέγινε το «Σαξές στόρυ» της Νέας Δημοκρατίας -Η «ανάπτυξη»… ήρθε: Moody’s -Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ σε επενδύσεις επί του ΑΕΠ το 2023!

Τι απέγινε το «Σαξές στόρυ» της Νέας Δημοκρατίας -Η «ανάπτυξη»… ήρθε: Moody’s -Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ σε επενδύσεις επί του ΑΕΠ το 2023!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τι απέγινε το «Σαξές στόρυ» της Νέας Δημοκρατίας: Αφαίμαξη των νοικοκυριών για μία «επενδυτική βαθμίδα» που δεν ήρθε ποτέ. Τελικά το «χαστούκι» από την Moody’s στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με την μη-απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας τώρα δείχνει να εξηγείται καθώς στα αποτελέσματα των επενδύσεων επί του ΑΕΠ η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ για το 2023!

Αναλυτικότερα και με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι επενδύσεις το 2023 ήταν στο 13,9% του ΑΕΠ και με απόσταση 8,3% από τον Μ.Ο. των κρατών μελών της ΕΕ ή με κενό 16,1δις σε σύνολο επενδύσεων 27,8δις(60%!).
Θυμίζουμε ότι την διετία 2022-23 οι επενδύσεις είναι μόλις στο 46% της διετίας 2007-08!

Η κυβέρνηση παρουσίαζε υποτιθέμενα οικονομικά επιτεύγματα τα οποία υποστηρίζονται από τα δανεικά του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά οι αριθμοί λένε άλλα.

Την ίδια στιγμή στα 45 δισεκ. ευρώ έχει φτάσει η φοροδιαφυγή παρά τους πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που σημαίνει ότι αυτοί υπάρχουν για τον «μικρό λαό» ενώ αντίθετα σε κάποιους άλλους δεν εφαρμόζονται.

Κατασκευάστηκε ένα ψεύτικο αφήγημα ότι η οικονομία ανθεί το ΑΕΠ αυξάνεται, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώνεται, οι τράπεζες επιτυγχάνουν υπερκέρδη αλλά όλα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια καθώς η Ελλάδα στηρίζεται σε πρόσκαιρους μηχανισμούς υψηλής απόδοσης που δεν θα υπάρχουν.

Και όπως είχαμε πει το Ταμείο Ανάκαμψης τελειώνει και το Euribor επίσης τελειώνει…

Λέγαμε όμως, για αυτό το άγγιγμα το μαγικό που μέχρι πρότινος φαινόταν να διαθέτει και η Νέα Δημοκρατία. Όλα δεξιά της πηγαίνανε, κάρβουνο έπιανε και χρυσάφι γινόταν. Με αποκορύφωμα τις περσινές εκλογές, όπου όχι μόνο τις κέρδισε πανηγυρικά, αλλά διέλυσε και την αντιπολίτευση σε πολλά και μικρά κομμάτια. Που γίνανε ακόμη μικρότερα με τις συνακόλουθες διασπάσεις και γελάγανε στο Μαξίμου, τη χαρά τους να κρύψουνε δεν μπορούσαν…

Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα. Κι από εκεί που δεν γινόταν να χάσουν με τίποτα και με κανένα Θεό οι γαλάζιοι, ξαφνικά από λακκούβα σε λακκούβα παραπατάνε. Βάλε Τέμπη με το 77 % του ελληνικού λαού να πιστεύει ότι προχωράει συγκάλυψη, βάλε Άννα Μισέλ που τα ‘κανε ρόιδο με τα mails των αποδήμων, βάλε επενδύσεις από την αλλοδαπή που ρίξανε βουτιά όλως εξάφνως, βάλε πλειστηριασμούς που προχωράνε ολοταχώς και κτηματαγορά που ξωπετάει τους Έλληνες ενοικιαστές, βάλε τα απογευματινά χειρουργεία που θα τα πληρώνεις ενώ έχεις ήδη ξεφραγκιαστεί με τις ασφαλιστικές εισφορές, βάλε την κοροϊδία των κάθε είδους pass (συγγνώμη, passes) που την ανακάλυψαν εσχάτως ως και οι φωστήρες των free press, βάλε προσβλητικές δηλώσεις τύπου Χατζηδάκη ότι από τις 600.000 νέους και νέες του brain drain έχουν επιστρέψει οι 350.000 στην πατρίδα, βάλε ότι φέτος οι συνταξιούχοι και οι αναξιοπαθούντες δεν θα δουν δεκάρα ρεγάλο για το Πάσχα, βάλε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο που έκανε ποτηρόπανο τις σχέσεις της κυβέρνησης τόσο με το εκκλησίασμα όσο και με την Εκκλησία, βάλε ότι χρωστάει κόσμος και ντουνιάς τα μαλλιοκέφαλά του , βάλε ότι ακόμη και αυτό το πολυδιαφημισμένο ταμείο για τους νέους ασφαλισμένους, το ΤΕΚΑ, έχει καταφέρει ως τώρα να συγκεντρώσει μόλις 2.500 κορόιδα, σαν πολλά να μαζεύονται και πως διάολο να τα κουμαντάρεις ενόψει ευρωεκλογών;

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X