Επιλογές

Βόμβα για το σκάνδαλο Novartis: Και δεύτερος πολιτικός από τη ΝΔ μίλησε με το FBI

Βόμβα για το σκάνδαλο Novartis: Και δεύτερος πολιτικός από τη ΝΔ μίλησε με το FBI
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βόμβα μεγατόνων για το σκάνδαλο Novartis έριξε ο Στέλιος Κούλογλου την Τετάρτη το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου KONTRA24 στο Kontra Channel, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι και άλλο πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ήρθε σε επαφή για το σκάνδαλο Novartis με το FBI.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος πίεσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού προσώπου, χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένη απάντηση. Ο Στέλιος Κούλογλου επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο για την άρνησή του αυτή.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει παραδεχθεί δημόσια, καθώς και στην ίδια εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ότι ήρθε σε επαφή με το FBI  για το σκάνδαλο Novartis και ότι συζήτησε μαζί τους για να λειτουργήσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».

Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο Μάριος Σαλμάς διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του και δεν προσυπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα (Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης).

Ο λόγος που το έκανε, όπως ο ίδιος είπε, είναι πως δεν θεωρεί σωστό να υπογράψει αυτή τη πρόταση από τη στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis.

Eretikoi στίχοι για τον Άδωνι για το σκάνδαλο Novartis

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει δώσει το σύνθημα ότι «πρέπει να πάμε συντεταγμένα στη συγκεκριμένη υπόθεση».Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση όπως και έπραξε.

 «Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαλμάς, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική από την ηγεσία της ΝΔ.

Πάντως, για περισσότερες από δύο ώρες «φλέρταρε» με τη διαγραφή του, από την ΚΟ της ΝΔ, βρίσκεται ο Μάριος Σαλμάς

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X