Κοινωνία

Θεοδωρίδου: Και στους άνω των 65 θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca

Θεοδωρίδου: Και στους άνω των 65 θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τα νέα δεδομένα η Εθνική Επιτροπή επικαιροποιεί τις συστάσεις της έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικίες άνω των 65 ετών, ανέφερε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της σημερινή ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό» ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της AstraZeneca και αναφέρθηκε στην απόφαση χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου στις ηλικίες 18-65 ετών.

«Αναφορικά όμως με την προστασία για την σοβαρή και ήπια νόσο, διαπιστώθηκε ότι οι μελέτες είχαν μικρό αριθμό ατόμων ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών. Με βάση αυτό το δεδομένο και η επιτροπή των εμβολίων στην Ελλάδα, αποφάσισε την χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών, διατυπώνοντας όμως τη θέση ότι οι συστάσεις αυτές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις μελέτες. Σήμερα, λοιπόν, ένα μήνα μετά, έχουν προδημοσιευθεί δύο μελέτες που αφορούν σε μεγάλους πληθυσμούς για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα ηλικιωμένα» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Η χώρα μας αναμένεται να λάβει εντός του Μαρτίου 600.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι έως τις 25 Μαρτίου στη χώρα μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και με τις δυο δόσεις) περίπου ένα εκατ. άνθρωποι ενώ έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών τουλάχιστον με μια δόση.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 65-69 και 70-74 ετών καθώς και για 300.000 άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X